Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completand astfel locurile vacantate de Cristian Busoi si Ramona Manescu.

"Motivul (demisiei lui Silaghi si Hellvig din Camera Deputatilor - n.r.) este unul simplu: cum stiti, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Busoi si a doamnei Ramona Manescu s-au vacantat doua locuri care in mod normal sunt completate cu colegi de pe liste - cei care doresc sa foloseasca aceasta candidatura, pentru ca am avut si colegi care erau pe liste si nu au dorit. Domnul Silaghi se afla pe aceasta lista, domnul Hellvig se afla pe aceasta lista, merg in Parlamentul European", a spus Antonescu, scrie Mediafax.

El a precizat ca situatia juridica a lui Ovidiu Silaghi nu va fi in niciun fel influentata de aceasta plecare la Parlamentul European, intrucat aceasta institutie are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei.

"Daca in legatura cu domnul Silaghi exista intrebarea privitoare la situatia sa juridica, nu are niciun fel de influenta. Parlamentul European are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in Parlamentul European nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva doreste sa le faca in cazul sau", a spus Antonescu.

El a mai spus ca solicitarea aflata acum la Parlamentul roman in ceea ce-l priveste pe Silaghi va merge la Parlamentul European.

Surse liberale declarau anterior ca Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig ar urma sa preia cele doua mandate de europarlamentar ramase vacante dupa ce doi dintre deputatii liberali in PE au preluat functii publice in Romania.

Liberalii Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat marti din Camera Deputatilor, anuntul in acest sens fiind facut, in plen, de presedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

PNL trebuie sa desemneze inlocuitori in PE pentru Cristian Busoi si Ramona Manescu, dupa ce acestia au preluat in Romania functiile de presedinte al CNAS, respectiv de ministru al Transporturilor.

Luni, conducerea Camerei Deputatilor decisese sa trimita Comisiei juridice cererea procurorului general in privinta urmaririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat, in 19 august, Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.

Seful DNA a cerut in aceeasi zi procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Eduard Hellvig se afla in proces cu ANI, dupa ce a fost gasit incompatibil de catre inspectorii de integritate, intrucat pe langa functia ministeriala a fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu de la o banca de celule stem.

In noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea data ministru al Dezvoltarii Regionale si Tursimului, declara ca acuzatiile care i se aduc de catre ANI sunt "o mizerie", ca motivul atacurilor la adresa sa este legat de functia pe care o detine in PNL si de faptul ca se doreste ca USL sa piarda parlamentarele din 2012 si prezidentialele din 2014.

Curtea de Apel Bucuresti a respins in aprilie contestatia secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, privind raportul ANI conform caruia s-ar fi aflat in incompatiblitate cat timp a fost ministru al Dezvoltarii, acesta anuntand ca merge mai departe cu procesul, despre care spunea ca este instrumentat politic.

Hellvig nu a depus inca recursul, deoarece nu i-a fost comunicata motivarea deciziei CAB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri