Consiliul National al Elevilor saluta masura adoptata de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) privind cresterea ponderii mediei evaluarii nationale la admiterea in invatamantul liceal, dar critica lipsa dialogului, precizand ca nu a fost consultata, nici de aceasta data, la luarea unei decizii.

Reprezentantii Consiliul National al Elevilor precizeaza, intr-un comunicat, ca masura adoptata de MEN privind creșterea ponderii mediei evaluarii nationale la admiterea in invatamantul liceal este una benefica, scrie Mediafax.

"Astfel, se asigura o evaluare obiectiva și se elimina discrepantele aparute in unele situatii, in urma notarii subiective din ciclul gimnazial", spun reprezentantii Consiliului National al Elevilor, in comunicat.

Pe de alta parte, structura reprezentativa a elevilor la nivel national condamna faptul ca nu a fost consultata nici de aceasta data in privinta acestei decizii.

"Ministerul Educatiei a incalcat dispozitiile art. 80 (1) din Legea Educatiei Nationale, care specifica faptul ca invatamantul este centrat pe beneficiari și deciziile se iau prin consultarea acestora. Avand in vedere faptul ca educatia este definita ca un bun public, comunicarea cu actorii sistemului trebuie sa fie una reala si continua. Dialogul reprezinta mai mult decat comunicare prin intermediul presei", se mai arata in documentul citat.

De asemenea, reprezentantii Conisliului atrag atentia asupra faptului ca au trecut mai mult de doi ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei, iar elevii inca nu au un statut aprobat.

"Ministerul are obligatia de a elabora toate actele normative specificate in lege in termen de 8 luni de la intrarea in vigoare, conform Art. 361 (6)", mai sustin reprezentantii elevilor, in documentul citat.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat anterior ca schimbarile noului an scolar sunt cresterea ponderii evaluarii nationale la admiterea in liceu, de la 50 la 75%, introducerea simularii bacalaureatului la clasa a XI-a si evaluarea periodica la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

La admiterea in liceu, media de la evaluarea nationala avea, pana acum, o pondere de 50%, la fel ca media anilor de gimnaziu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri