Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.

"Eu mi-am reafirmat convingerea ca este un proiect care in mod normal se asuma sau nu se asuma de catre Guvern. Domnul prim-ministru a ramas pe ideea ca proiectul a fost inaintat in Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta in calitate de lider PSD, sa revenim la formula convenita initial, a unei comisii speciale in Parlament, deci sa solicite retragerea procedurii de urgenta, comisie la care nu m-am opus niciodata si care sa se constituie dupa retragerea procedurii de urgenta din Senat", a spus Antonescu, dupa intalnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta si alti lideri din USL la cabinetul sau de la Senat, conform Mediafax.

El a precizat ca la nivelul comisiei speciale ar urma sa aiba loc audieri ale tuturor partilor implicate in proiectul Rosia Montana.

Decizia formala de infiintare a acestei comisii ar urma sa fie luata in plenul celor doua Camere saptamana viitoare, a mentionat Antonescu.

Ce reactie a avut premierul dupa intalnirea de gradul zero?

Premierul Victor Ponta nu a vrut sa comenteze prea mult despre intalnirea dintre el si partenerul de alianta, Crin Antonescu, care a avut loc joi, la Parlament, insa a admis ca exista anumite probleme in USL, scrie Adevarul.

„Tot ceea ce am de spus si de reprosat vreunui partener al meu o fac in privat. In public oamenii asteapta sa ne purtam normal, sa rezolvam problemele lor si asta am si facut si astazi. Am stat doua ore, am discutat toate problemele pe care le avem si am anuntat decizia. Asta inseamna normalitate“, a raspuns premierul Ponta, intrebat fiind cum comenteaza afirmatiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit caruia premierul ar face un joc parsivel, deoarece isi doreste realizarea proiectului, dar ii este teama sa il asume politic.

Inaintea intalnirii de joi, presedintele PNL, Crin Antonescu, nu mai discutase cu premierul Victor Ponta de patru zile, dar i-a transmis acestuia, prin intermediul ministrilor PNL, ca este necesara o reuniune USL pe subiectul proiectului Rosia Montana deoarece "sunt lucruri de clarificat".

Intrebat de ce nu a avut discutii cu premierul, in contextul in care au fost mai multe declaratii pe subiectul sensibil privind proiectul Rosia Montana, Antonescu a raspuns:

"De ce nu am discutat? Sigur ca sunt niste lucruri de clarificat. Am avut agende diferite (...) vom discuta. In orice caz, nu e ceva de negociat intre noi. Eu cred ca nu ar fi deloc rau – si am transmis prin colegii mei care l-au vazut astazi la Guvern pe premier – sa avem o reuniune a USL cat mai curand, ca sa lamurim aceste lucruri. Nici eu si nici premierul Ponta presupun nu dramatizam toata aceasta situatie, pentru ca nu s-a incalcat nicio hotarare a USL, nu aveam o hotarare in acest sens, nu am facut niciun atac la premierul Ponta sau la Guvernul Romaniei".

UDMR face "o opozitie constructiva"

Vicepresedintele politic al UDMR Laszlo Borbely spune ca "e problema USL sa-si rezolve criza interna", iar reprezentantii Uniunii nu sunt preocupati in acest moment de intrarea la guvernare, ci de a face "o opozitie constructiva", potrivit Mediafax.

Borbely a declarat, joi, ca Uniunea a fost intotdeauna "un partener credibil" si face o opozitie constructiva in aceasta perioada, el respingand "speculatiile" ca s-ar pregati sa intre la guvernare, alimentate de faptul ca reprezentantilor UDMR le-a fost prezentat acordul cu FMI inaintea PDL.

El a explicat ca reprezentantii UDMR au initiat discutia respectiva cu Guvernul, fiind "o intalnire foarte deschisa", in care premierul si ministrii au prezentat toate conditiile noului acord stand-by.

"Eu am participat in guvern la discutia mai multor acorduri sau mai multor variante de acorduri. Nu e ceva spectaculos, este in linia a ceea ce a fost in ultimii ani si nu apare nimic in acest acord care sa fie foarte, foarte dezavantajos, eu zic, pentru Romania, pentru ca nu sunt multe taxe mai mari, sunt cateva taxe, intr-adevar, introduse, dar s-a redus TVA la paine, ceea ce e bine, dupa parerea mea", a spus Borbely, adaugand ca, in opinia sa, Guvernul "nu putea face altceva decat ceea ce a facut".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri