Ieri seara pe strazile Bucurestiului peste 15.000 de oameni au protestat, fara niciun fel de violenta, fara huliganism. Nu mai conteaza atat de mult pentru ce au iesit in strada, important fiind faptul ca au facut-o, creand astfel un precedent de care cei ce sunt si vor veni la putere vor trebui sa ia aminte.

Wall-Street.ro a mers alaturi de cei ce doresc stoparea proiectului Rosiei Montane pe strazile pe alocuri cuprinse de bezna ale orasului, fotografiind din centrul maselor de oameni starile de spirit ale tinerilor participanti.

Protestatarii s-au adunat de la ora 17.00 la Universitate, cu steaguri, pancarte si mesaje contra exploatarii miniere cu cianuri, dar si a gazelor de sist, potrivit Mediafax. Unii au venit la protest cu tricouri pe care scria "Salvam Rosia Montana", dar si cu cocarde si banderole tricolore. La protest a fost adusa si o cutie pe care scria "Cutia milei. Vrem sa ne cumparam singuri politicienii".

Protestatarii au scandat "Rosia Montana nu e de pomana", "Uniti, salvam Rosia Montana" si au avut pancarte pe care scria "Soarta Rosiei Montana = Soarta Romaniei", "Ma voi lega cu lanturi de 24 de karate", "Victoras! Ai grija de copilas ... Gabriel", "Iubim natura / Pretuim cultura / Respectam scriptura / Salvam Rosia Montana", "Nu vrem Chevrom, nu vrem RMGC, vrem sa ne lasati in pace", "Pe pamantul romanesc, nu vreau sa ma otravesc", "Anulati legea distrugerii Rosiei Montane acum!", "Avram Iancu suntem toti", "Democratie = Piata Universitatii", "Romania-i tara noastra, nu e marfa voastra".

Desi la plecarea de la Universitate erau 2.000 de manifestanti, pe traseul marsului numarul acestora a crescut, ajungand la aproximativ 5.000 in zona Unirii, la aproape 8.000 la Nerva Traian si la peste 15.000 pana la finalul marsului. Protestatarii au mers pe strada, dar si pe trotuare, circulatia fiind blocata pe traseul marsului. In timpul manifestatiei nu au fost inregistrate incidente majore.

Televiziunile din Romania au ales, in mare parte, sa nu transmita nimic de la probabil cele mai masive manifestatii din 1990 pana in prezent.

Manifestantii au continuat sa protesteze la Universitate, locul in care de cincisprezece zile se aduna sa ceara retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Cum priveste aceste manifestatii? Consideri ca s-a creat un precedent, ca vor avea importanta si dupa ce scandalul Rosia Montana se va incheia? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri