Adolescentii cu varste intre 10 si 18 ani petrec in medie sapte ore pe zi uitandu-se la televizor, ascultand radio si navigand pe internet, se arata intr-un studiu realizat de Ministerul Tineretului si Sportului si UNICEF.

Astfel, 96% din adolescenti se uita zilnic la televizor si 50% petrec peste trei ore pentru aceasta activitate in loc sa socializeze, invete, joace sau sa faca sport.

In plus, 88% din adolescenti utilizeaza internetul, media fiind de 3,37 ore pe zi.

Adolescentii utilizeaza retelele de socializare, doar 16% din ei declarand contrariu.

Peste 50% din adolescentii care utilizeaza retelele de socializare o fac pentru a fi in contact cu alti prieteni, pentru a trimite mesaje, dar foarte putini utilizeaza social media pentru a afla mai multe despre riscurile consumului de alcool, droguri (1%).

Mai multe fete decat baieti utilizeaza retelele de socializare pentru a se informa si mai multi baieti pentru a socializa.

Cu toate acestea, pentru adolescenti, informatiile gasite pe retelele de socializare nu sunt foarte fiabile. Datele sondajului arata un nivel scazut al increderii in aceste retele. Peste jumatate dintre adolescenti fie „au incredere intr-o oarecare masura”, fie „nu au deloc incredere” in informatiile gasite pe retelele sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri