Desi in jur de 3,3 milioane elevi au inceput scoala pe 16 septembrie, 24% din scolile romanesti nu au avize sanitare valabile. Ba mai mult, mare parte din ele se confrunta cu o alta mare problema – lipsa de personal medical specializat. In momentul de fata, un medic scolar are in grija aproximativ patru unitati de invatamant si peste 2.500 de elevi.

Concret, la nivel national, exista putin peste 1.500 de medici scolari si in jur de 2.000 de asistente, in conditiile in care cifrele ar trebui sa fie duble. Pe de alta parte, dascalii atrag atentia ca in lipsa cadrelor medicale, „sunt legati de maini si de picioare” atunci cand un elev se accidenteaza sau i se face rau in clasa. In astfel de situatii, singura solutie este sa-i cheme pe parinti sa-si duca micutii la cel mai apropiat spital.

„Noi nu avem dreptul sa le administram absolut niciun medicament copiilor. Atunci cand i se face rau unui elev si nu e in scoala nici asistenta, nici medicul, chemam parintii sa-i ia acasa. Eu, ca invatatoare, nu-mi dau seama daca are vreo boala contagioasa sau alta afectiune, insa medicii vad imediat, de aceea este foarte important controlul efectuat cel putin la inceputul anului scolar“, este de parere Liliana Antonie, invatatoare la o scoala din Capitala.

Cititi mai multe pe Adevarul.ro.

Sursa foto: captura adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri