Sindicalistii Metrorex l-au abordat pe premierul Victor Ponta, aflat pe santierul Magistralei 5, si i-au solicitat sa ii primeasca la Guvern pentru a discuta despre indexarea salariilor, spunandu-i ca nu dispune de toate datele si ca ii vor prezenta ei situatia corecta.

Intr-o declaratie sustinuta in fata presei, Ponta a aratat ca declansarea grevei la metrou nu ar fi un gest corect si de bun-simt, in conditiile in care Metrorex beneficiaza de subventii de la buget, respectiv din incasarile stranse de la toti romanii, nu doar de la bucuresteni, scrie Mediafax.

"Evident ca imi doresc sa nu existe greva la metrou. Noi dam in fiecare an subventie la metrou din banii tuturor cetatenilor Romaniei, si cel din Salas, si cel din Botosani plateste pentru metrou, asa incat asta ar mai lipsi acum, sa avem si o greva. Cred ca nu ar fi corect si de bun-simt", a spus Ponta.

El a precizat ca ministrul Transporturilor si ministrul delegat pentru Buget vor continua dialogul cu sindicatele.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, vineri, ca a avut o discutie cu reprezentantii Metrorex pe subiectul protestului organizat in Capitala si a estimat ca se va stinge conflictul in urma negocierilor purtate cu Ministerul de Finante.

Manescu a precizat ca in situatia in care protestul de la metrou va avea loc se vor gandi “masuri alternative” de deplasare pentru bucuresteni pentru perioada intreruperii circulatiei cu metroul.
Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in 5 septembrie, ca dezaproba intentia sindicatelor de la metrou de a intra in greva generala si a cerut Metrorex solutii de rezolvare imediata a revendicarilor angajatilor.

Premierul Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca Guvernul va relua dialogul cu sindicalistii de la Metrorex si va incerca sa rezolve acele revendicari care pot fi acceptate, dar nu va mai fi de acord ca toate afacerile metroului sa fie intermediate de firma sindicatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri