Deputatul Remus Cernea, care a incercat, miercuri dupa-amiaza sa intre la discutiile parlamentarilor cu sindicalistii de la Rosia Montana, a fost impins si huiduit de oamenii care protesteaza in localitate, fiind necesara interventia politistilor si jandarmilor pentru scoaterea lui din multime.

Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier de la Rosia Montana, s-a intors in localitate dupa ce a participat la Albac la un miting de protest fata de proiect, transmite corespondentul Mediafax.

Deputatul a incercat sa intre in Caminul Cultural din Rosia Montana, unde membrii Comisiei speciale parlamentare se intalnesc cu reprezentantii Sindicatului "Viitorul Mineritului" Rosia Montana si cu cei ai administratiei locale.

Cernea a fost impins si huiduit de oamenii adunati acolo, care nu i-au permis accesul. Protestatarii - localnici, sustinatori ai proiectului, si angajati ai RMGC - i-au spus deputatului: "Iesi afara din Rosia Montana, nu ai ce cauta aici".

In cele din urma, a fost nevoie de interventia politistilor si jandarmilor pentru scoaterea lui Cernea din multime.

Deputatul a declarat, ulterior, presei, ca a mers la Rosia Montana sa asculte toate partile, dar a fost impiedicat.

"Dialogul trebuie purtat fara forme de violenta. Am venit la Rosia Montana sa ascult ambele parti, dar nu am fost lasat. Raman un om al dialogului, dar am o parere ferma impotriva acestui proiect cu cianuri", a declarat Cernea.

Intrebat despre incidentele respective, prefectul judetului Alba, Gheorghe Feneser, a declarat ca nu stie nimic mai mult decat ceea ce s-a vazut si auzit deja.

"Noi am inceput pe la 10.00, 10 fara 20, domnul deputat Remus Cernea a venit pe la ora 11.00, 11 si ceva, a fost alaturi de noi o perioada de timp, apoi nu l-am mai vazut. Noi am venit la Caminul Cultural, unde suntem si acum. Ce ati auzit dumneavoastra am auzit si eu. Sunt la intalnire, in momentul de fata in sala sunt peste zece organizatii neguvernamentale care sunt «pro Rosia Montana»", a declarat prefectul.

Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Rosia Montana sunt: Darius Valcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Vochitoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Grebla (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Stefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).

Cu toate ca nu fac parte din Comisia speciala pentru Rosia Montana, Remus Cernea si Adrian Gurzau (PDL) s-au alaturat, miercuri dimineata, membrilor acestuia, spunand ca vor sa participe la vizita.

Pe parcursul dupa-amiezii, Remus Cernea s-a aflat printre cele peste trei sute de persoane care au participat la Albac la un miting de protest fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana au inceput, miercuri dimineata, vizita in zona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri