Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca mama sa a adoptat un maidanez si ca a facut public acest lucru pentru a indemna romanii sa adopte caini, spunand ca adoptia ar trebui sa fie prima solutie si ca nu ar fi deloc mandru sa traiasca "intr-o tara care macelareste animale".

Premierul a fost intrebat de jurnalisti daca fotografia cu un maidanez adoptat de mama sa si postata de Victor Ponta pe o retea de socializare este un mesaj pentru romani, noteaza Mediafax.

"Ca sa fiu sincer, mama l-a adoptat pe Fredy. Ca asa il cheama. Categoric, da. Am spus foarte clar ca problema cainilor maidanezi, mai ales cand s-a pus in balanta cu viata unui copil, a unor oameni, e clar ca trebuie facut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autoritatile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-as dori enorm de mult sa nu se treaca la faza a treia, pe care o cunoasteti. Exista doua faze anterioare: faza de adoptie si faza de sterilizare, de pastrare in adaposturi. Mi-as dori, daca suntem o tara civilizata, sa folosim cat mai mult primele doua faze. Acesta este mesajul si semnalul meu. Nu o sa fiu deloc mandru sa traiesc intr-o tara care macelareste animale", a afirmat Ponta.

El a mai spus ca, pe de alta parte, nici nu se poate trai "intr-o tara in care copiii sunt omorati de caini".

"E evident acest lucru si atunci cred ca (e necesara – n.r.) o implicare, pentru a se merge cat mai mult pe adoptia cainilor, pe alte solutii. Pana la urma, primarul singur ce sa faca, indiferent ca e din Bucuresti sau din Bistrita? Daca nu exista un anumit efort comun al societatii, nu se va rezolva niciodata.

Nici macar cu eutanasia nu se va rezolva. Daca oamenii au in continuare caini in curte si le dau drumul, o sa fie o poveste fara sfarsit, or cred ca e nevoie de un efort colectiv pentru a rezolva o problema reala si grava care nu mai putea fi amanata", a declarat premierul.

Ponta a publicat, joi, pe contul sau de Facebook o fotografie in care apare cainele adoptat de mama sa, impreuna cu aceasta, dar si fiica premierului, Irina. "In poza, intre ele, este Fredy - un maidanez care are acum o familie care-l iubeste!", a scris Ponta langa fotografia postata pe reteaua de socializare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri