Un asistent de la Spitalul Coltea din Capitala este cercetat dupa ce a sustras o punga cu sange destinat unui pacient si a incercat sa o predea unui centru de transfuzii, pentru a primi o zi libera de la serviciu, gratuitati pe mijloacele de transport in comun si bonuri valorice de 63 de lei.

Asistentul medical, care se numeste Petre Filimon si are 37 de ani, lucreaza la sectia de hematologie a Spitalului Coltea, au precizat sursa din Politie, potrivit Mediafax.

In 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sange ce trebuia administrata unui pacient si pastrat-o, timp de trei zile, in congelatorul din locuinta lui.

La 26 septembrie, asistentul medical s-a dus cu punga de sange la un centru de transfuzii din Bucuresti, unde a incercat sa o predea, in schimbul beneficiilor acordate unui donator.

Seful centrului a alertat insa Politia, astfel ca asistentul a fost retinut, iar in prezent este cercetat, in stare de libertate, pentru delapidare, punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji si efectuarea de activitati privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distributia si administrarea sangelui si a componentelor sanguine umane, fara autorizare din partea Ministerului Sanatatii sau in alte conditii decat cele prevazute in autorizatia legala ori fara acreditare pentru activitatile respective.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Minsterul Sanatatii, a declarat ca au fost alertate toate centrele de transfuzie din tara, pentru a fi depistate eventuale cazuri similare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri