Cine detine bunuri cu valoare neta de productie mai mare de 1.000 de euro pentru persoana singura, respectiv 2.500 de euro pentru familie, nu primeste ajutor social. Masura va fi luata printr-un proiect de hotarare pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii, scrie Mediafax.

Astfel, vor fi afectati cei care detin cladiri sau alte bunuri mobile in stare de functionare, suprafete de teren, animale si pasari.

Suma va fi calculata de primarii dupa o procedura pus la dispozitie de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se arata in proiect.

Mai mult, daca un astfel de bun aflat in proprietatea persoanei singure/familiei beneficiare de ajutor social va fi dat in inchiriere/arenda/concesiune sau alta forma legala de instrainare a bunurilor, acest bun va fi luat in calcul pentru persoana/familia care il are in inchiriere/arenda/concesiune etc., iar pentru proprietarul de drept se va lua in calcul valoarea de instrainare a bunului.

Sumele primite de persoanele beneficiare de ajutor social, ca urmare a participarii la programe de formare profesionala organizate in conditiile legii, se iau in considerare la stabilirea venitului familiei doar in situatia in care acestea au titlu de venituri salariale.

"Totodata, ca masura tranzitorie pentru aplicarea noilor criterii cuprinse in lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii dreptului de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, se propune finalizarea reevaluarii drepturilor de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, de catre autoritatile administratiei publice locale, pana la 31 decembrie 2013, pentru a nu creea presiune majora asupra acestora, in conditiile in care in aceasta perioada se demareaza procesul de stabilire a ajutorului pentru incalzirea locuintei. Pentru beneficiarii de ajutor social sau alocatie pentru sustinerea familiei care vor solicita ajutorul pentru incalzirea locuintei, reeavaluarea acestor drepturi se va realiza odata cu stabilirea drepturilor de ajutor pentru incalzire", se arata in nota de fundamentare care insoteste documentul.

Proiectul de hotarare va fi in dezbatere publica, pe site-ul MMFPSPV, pana in 11 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri