Un eveniment menit sa urgenteze reabilitarea cinematografului Favorit din cartierul Drumul Taberei din Capitala, aflat in paragina si pentru care Consiliul Local a aprobat suma de 2,6 milioane de euro, va fi organizat, vineri, la ora 18.00, de Grupul "Initiativa Favorit".

In acest sens, locuitorii din Drumul Taberei sunt asteptati vineri seara la un program artistic sustinut de elevi si artisti, langa cinematograful Favorit. Copiii au ocazia sa participe la ateliere creative si de comunicare, iar doritorii pot completa chestionare privind destinatia pe care ar dori s-o aiba fostul cinematograf, prevazut a fi transformat in Centru Cultural, relateaza Mediafax.
"Din 2010 actionam asupra acestui cinematograf pentru a se reabilita. Si a trecut prin «n» etape, prin doua conduceri politice, Poteras si Manescu. (...) Astazi avem un eveniment cultural de orientare civica, deci nu o manifestatie, nu cu caracter politic. Un eveniment cultural care se va desfasura in exterior pentru ca este dezastru in interior, il facem afara. (...) In 2010 am reusit sa aprobam studiul de fezabilitate in Consiliul Local, dupa care s-a trecut la licitatie pentru proiectarea reabilitarii. Proiectul a fost licitat, a fost castigat de cineva si s-a inceput proiectarea. Proiectarea a fost gata in 2012 si pana in noiembrie 2012 s-a reusit ca proiectul sa stea pe masa, dar nu s-a aprobat. A stationat toata actiunea", a declarat Valentin Ionescu, unul dintre organizatorii evenimentului.
El a mai spus ca in bugetul consolidat pentru 2013 s-a aprobat suma de 2,6 milioane de euro din cele 8 milioane de euro necesare pentru reabilitarea fostului cinematograf. "Atat a prevazut devizul general al proiectului, a prevazut 8 milioane de euro, urmand ca imediat sa fie facut caietul de sarcini. Am proiectul, fac licitatia cu constructorul. In momentul de fata, caietul de sarcini este incheiat si aprobat de Consiliu si ne-a promis domnul Dina (Sorin, n.r), care este director administrativ al Primariei sectorului 6, ca pana la sfarsitul lunii octombrie se va posta licitatia cu constructorul si se va incheia", a mai spus Valentin Ionescu.
El a mai spus ca, urmand firul logic, lucrarile ar trebui sa inceapa in noiembrie, insa sigur vor fi decalate. "Daca se posteaza (anuntul, n.r.) pana pe 25 octombrie, va fi un termen de licitatie. Dupa licitatie sigur vor fi contestatii. (...) Anul acesta nu cred (ca vor incepe, n.r.). Daca vom avea un constructor istet, nu vom avea contestatii si atunci sigur va da drumul la lucru dupa 15 zile de la castigarea licitatiei", a mai spus Ionescu.
Grupul "Initiativa Favorit" este format din vecini de cartier, prieteni, oameni obisnuiti si si-a propus sa sensibilizeze autoritatile locale in chestiunea reabilitarii cinematografului Favorit, acum in ruina.
Grupul a fost infiintat in 2010, cu sprijinul Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), si militeaza pentru transformarea cladirii dezafectate in Centru Cultural, dotat cu sala de proiectie, sali de spectacole, biblioteca, spatii pentru copii.
Activitatea "Initiativei" a fost premiata cu locul al II-lea la Gala Societatii Civile de anul acesta, la sectiunea "Comportament civic si participare publica". Grupul isi propune sa monitorizeze procesul de reamenajare a cladirii, sa dialogheze si sa conlucreze cu autoritatile, sa implice tot mai multi locuitori in actiunile sale.
Cinematograful Favorit este, in prezent, un spatiu dezafectat. In trecut, sala cinematografului era una dintre cele mai mari din Bucuresti, cu 944 de locuri.
Primaria Sectorului 6 a preluat administrarea Cinematografului Favorit de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor "Romania Film" (RADEF), in urma unui contract de comodat (nr. 39/01.03.2010) incheiat de cele doua parti in baza Legii 303/2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri