Cele mai scazute temperaturi in zonele locuite din tara s-au inregistrat, sambata dimineata, in judetul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 9 grade Celsius la Miercurea, conform Mediafax.

Dimineata de sambata a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scazand cu cel putin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului in Miercurea Ciuc.

Meteorologul Tanko Karoly, de la Statia Meteorologica Miercurea Ciuc, a declarat ca temperatura de minus 9 grade Celsius a fost inregistrata in municipiul resedinta de judet in jurul orei 6.30.

"Este cea mai scazuta temperatura pe care am inregistrat-o in sezonul actual. La Miercurea Ciuc, minima a fost de minus 9 grade Celsius", a precizat Tanko Karoly.

La Joseni, meteorologii au masurat minus 7 grade Celsius, iar la Toplita minus 6,4 grade.

Temperatura a coborat sub limita inghetului si la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat o minima de minus 5 grade Celsius, iar termometrele de la Statia Meteo Bucin au masurat minus 4 grade.

Din datele culese de la statiile Meteo din judet, reiese ca in Harghita s-au inregistrat temperaturi negative in toate localitatile, determinand aparitia unui strat consistent de bruma si inghet la sol.

Valori termice asemanatoare celor de sambata dimineata s-au inregistrat, anul trecut, abia la inceputul lunii noiembrie in judet.

Minima absoluta a lunii octombrie in Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnata la Miercurea Ciuc in anul 1988, in vreme ce maxima absoluta, de 30,6 grade, a fost inregistrata in octombrie 1952, in aceeasi localitate.

Sursa foto: http://www.miercureaciuc.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri