Aproximativ 25-27.000 de studenti romani invata la universitati din strainatate, iar statele preferate de acestia sunt Marea Britanie, Olanda si Danemarca, a declarat Svetlan Danev, directorul grupului de firme Integral si coordonator al “World Education”, un program de consiliere pentru candidatii care isi doresc sa studieze in alte tari.

De asemenea, anual sunt in jur de 7.000 de studenti noi care pleaca sa invete in strainatate.

Principalul motiv pentru care romanii prefera Marea Britanie, Olanda si Danemarca este posibilitatea de a invata in limba engleza. In Danemarca invatamantul este gratuit, ceea ce a si facut ca aceasta tara sa inregistreze cea mai mare crestere, de 21%, a numarului de candidati inscrisi pentru anul 2013-2014 fata de anul academic trecut. In prezent sunt 700 de student romani care invata in Danemarca.

Pe de alta parte, taxele de studiu in Marea Britanie sunt intre 7.500 si 9.000 de lire sterline pe an, in timp ce in Olanda de 1.900 de euro pe an.

Alte tari alase de studentii romani sunt Spania, Franta si Elvetia. Taxele de studiu pentru Spania sunt de 11.000 de euro pe an, in Franta intre 200 si 800 de euro, iar in Elvetia de 33.000 de euro pe an.

Candidatii interesati sa invete in alte tari pot participa in urmatoarea saptamana la targurile pe care World Education le organizeaza pe 12 si 13 octombrie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, pe 14 octombrie in Constanta si pe 16 octombrie in Timisoara.

La targ vor participa peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elvetia, Italia, Austria, Bulgaria, Spania si Franta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri