Sindicalistii de la Metrorex si RATB au amenintat cu greva in zilele de luni si marti, intre orele 4.00 si 16.00, daca nu li se vor solutiona revendicarile la negocierile ce ar urma sa aiba loc in weekend cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, a declarat Vasile Petrariu, lider sindical RATB, scrie Mediafax. La scurta vreme dupa acest anunt, sindicalistii s-au razgandit si au suspendat greva.

UPDATE: Greva s-a suspendat

Stirea Initiala

Astfel, luni si marti, nu va circula niciun metrou intre orele 04:00 si16:00, daca nu se rezolva solicitarile sindicalistilor. Acelasi lucru va face si RATB, marti, intre aceleasi ore, 04:00 si 16:00.

"In acest moment, greva celor de la metrou este sigura daca problemele nu vor fi solutionate pana luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marti, daca nu sunt rezolvate revendicarile", a spus Petrariu.

Potrivit liderului sindical RATB, angajatii transportului public de suprafata din Capitala se solidarizeaza cu cei de la metrou "pentru a-i ajuta pe acestia", dar si pentru ca in doua luni va expira si contractul colectiv de munca al lor si vor, prin aceasta forma de protest, sa traga un semnal de alarma fata de factorii responsabili.

In 26 septembrie, presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, anunta ca greva generala la metrou si RATB, anuntata initial pentru 30 septembrie, a fost amanata pentru luni, 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentala.

"Ca urmare a negocierilor incepute pe data de 18 septembrie, intre reprezentantii Federatiei din Trasporturi, Transloc si Servicii Publice «ATU - Romania» si echipa guvernamentala, dar in primul rand din respect pentru cei peste 700.000 de calatori care folosesc zi de zi metroul bucurestean, greva propriu-zisa de la metrou anuntata pentru data de 30 septembrie 2013 se va amana pana pe data de 14 octombrie 2013. In acest timp negocierile vor continua si speram ca se vor gasi si solutii", a spus Radoi, citat intr-un comunicat de presa.

Liderul sindical a precizat atunci ca si greva de solidaritate de la RATB a fost amanata tot pana in 14 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri