Cutremurle din judetul Galati nu au legatura cu exploatarile petroliere din zona, a anuntat Inspecoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Institutia sustine si ca ca analiza probelor de apa potabila arata ca, daca aceasta nu a corespuns standardelor de calitate, cauza este reprezentata de precipitatiile masive, scrie Mediafax.

Concluziile apartin reprezentantilor institutiilor cu atributii in domeniul managementului situatiilor de urgenta si celor care indeplinesc functii de sprijin.

O alta concluzie este aceea ca „martorii montati pe locuintele afectate pentru monitorizarea situatiei demonstreaza ca acestea nu au fost afectate de seismul produs in judetul Vrancea”.

IGSU mai precizeaza ca masurile ce urmeaza sa fie luate referitor la situatia din judetul Galati vizeaza, in principal, identificarea profilului electrometric al solului, analiza in laborator a structurii solului, stabilirea profilului hidrogeologic al apelor subterane si evaluarea efectelor fenomenelor manifestate asupra constructiilor si infrastructurii.

Informatiile au fost facute publice dupa ce la sediul IGSU a avut loc, joi, intrunirea grupului operativ constituit pentru evaluarea situatiei create de activitatea seismica din judetul Galati.

La intrunire au participat specialisti din Ministerul Educatiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Inspectoratul de Stat in Constructii, Institutul National pentru Fizica Pamantului, Institutul Geologic al Romaniei, Centrul National de Cartografie, Institutul URBAN-INCERC, institutii de invatamant superior de profil si IGSU.

Prefectul de Galati, Emanoil Bocaneanu, a declarat joi ca numarul si intensitatea cutremurelor produse in satul Izvoarele au scazut constant in ultimele zile, precizand ca „gradul de degradare a locuintelor nu este atat de mare incat sa pericliteze siguranta oamenilor”.

Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din Galati au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade si s-a produs in 29 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri