Poluarea din aer a fost inclusa in categoria factorilor cancerigeni de Agentia Internationala pentru Cercetari asupra Cancerului (IARC), un organism specializat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), informeaza AFP, potrivit Mediafax.

"Expertii au ajuns la concluzia (...) ca exista dovezi suficiente pentru a spune ca expunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer pulmonar. Ei au notat, de asemenea, o asociere pozitiva cu un risc ridicat de cancer al vezicii urinare", precizeaza IARC intr-un comunicat.

Acestea sunt concluziile la care au ajuns expertii internationali, reuniti timp de mai multe zile la Lyon pentru a analiza studiile realizate pe mai multe mii de persoane, monitorizate cateva decenii, a precizat medicul Dana Loomis, intr-o conferinta de presa organizata la Geneva.

Pentru moment, datele nu au permis medicilor sa determine daca un anumit grup de persoane (femei sau barbati, tineri sau persoane in vasta) este mai vulnerabil. Insa "persoanele cele mai expuse (la aerul poluat, n.r.) sunt cele mai vulnerabile", a explicat, la randul sau, medicul Kurt Straif, expert al IARC.

"Aerul pe care il respiram a fost contaminat cu un amestec de substante care cauzeaza cancer", a adaugat el.
Cele mai recente date de care dispune IARC arata faptul ca, in 2010, 223.000 de persoane au decedat din cauza unui cancer pulmonar asociat cu poluarea atmosferica.

IARC va publica toate concluziile acestei reuniuni, de o maniera detaliata, saptamana viitoare, in prestigioasa revista medicala britanica The Lancet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri