Guvernul de la Londra a trimis SMS-uri catre aproape 40.000 de persoane suspectate de sedere ilegala pe teritoriul britanic pentru a le invita sa se inregistreze si, in caz de refuz, sa paraseasca tara, au anuntat vineri surse din cadrul Ministerului de Interne, citate de AFP.

Potrivit autoritatilor britanice, 39.100 de persoane au primit, in perioada septembrie 2012 si iunie 2013, urmatorul SMS: "Mesaj din partea Ministerului de Interne. Registrele noastre arata ca este posibil sa nu aveti dreptul de a ramane in Marea Britanie. Va rog sa ne contactati la 08443754636", anunta Mediafax.

Adaugandu-i pe cei contactati prin scrisori, e-mail sau telefon fix, numarul total al persoanelor care au primit acest SMS ar putea ajunge la 58.800.

"Este esential ca noi sa putem contacta persoanele care se afla aici in mod ilegal, pentru ca suntem hotarati ca ele sa se intoarca acasa", a explicat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului de Interne.

Calificata drept "proactiva" de Guvern, metoda a starnit critici in Marea Britanie, mai ales din partea unui militant pentru drepturi civice, care afirma ca el insusi a primit faimosul mesaj, desi locuieste in Marea Britanie inca din 1966.

"Am ramas cu totul socat si destul de ingrozit de primirea acestui mesaj. Am venit aici in 1966 impreuna cu parintii mei (...) si am avut intotdeauna pasaport britanic", a declarat acest militant, Suresh Grover, pentru cotidianul The Independent.

Contactat de AFP, Ministerul britanic de Interne a dezmintit informatia ca militantul ar fi primit un asemenea mesaj, oferind asigurari ca a verificat si "nu a gasit vreun indiciu" in acest sens.

"Am primit 143 de reclamatii din partea celor 58.800 de persoane contactate. Paisprezece dintre acestea, adica un numar infim, au fost considerate legitime de Capita", societatea privata insarcinata cu trimiterea mesajelor, a adaugat ministerul.

Secretarul de stat pentru Migrare, Mark Harper, a aparat aceasta masura, declarand ca nu are "nicio problema in a le spune persoanelor care se afla ilegal aici ca nu ar mai trebui sa stea".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri