Padurile reprezinta 36% din suprafata Romaniei, valoare foarte apropiata si de media europeana, care in ultimii trei ani a cunoscut un declin de doua procente – de la 40% in 2009, la 38% in 2012, arata un studiu dat publicitatii de Eurostat.

Studiul ca in numai cinci din cele 27 de state ale Uniunii Europene suprafata padurilor reprezinta peste 50% din suprafata tarii. Astfel, Suedia (76%), Finlanda (72%), Estonia (61%), Slovenia (60%) si Letonia (56%) sunt principalele state cu cel mai mare nivel al padurilor din intreaga Comunitate Europeana.
Lituania ocupa pozitia a 11-a in clasament, cu 39% din suprafata tarii, in timp ce la polul opus se situeaza Irlanda si Olanda (ambele, 13%) si pe ultimul loc in top se situeaza Malta, cu 5% din suprafata tarii.
Padurile ocupa circa 160 de milioane de hectare in Uniunea Europeana, echivalentul a 38% din suprafata totala a celor 27 de state europene.
In 2012, padurile si zonele impadurite reprezentau circa 40% din suprafata totala a Uniunii Europene, defrisarile, dar si incendiile din anotimpurile calduroase fiind principalele cauze care au dus la aceasta scadere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri