Tinerii inventatori ai Romaniei sunt speranta si gloria generatiilor care urmeaza, a declarat in cadrul evenimentului Future Communities – Neelie Kroes (foto), vicepresedintele Comisiei Europene si Comisarul European pentru Agenda Digitala.

“Sunt foarte multi inventatori tineri in Romania, cu varste de pana in 19 ani. Acestia sunt speranta si gloria zilei de maine si ei trebuie sa beneficieze de tot suportul pentru o buna dezvoltare in viitor. Toti locuitorii Europei trebuie sa vorbeasca despre Europa ca despre un teritoriu, ca despre continent. Toti europenii trebuie sa fie ancorati in lumea digitala. Fiecare european trebuie sa fie digital. Este necesar ca lumea digitala sa faca parte din viata noastra”, a spus Kroes in cadrul Future Communities.
Ea apreciaza de asemenea ca in tara noastra ar trebui redusa diferenta dintre mediul urban si rural, iar acest lucru va trebui facut treptat.
“Intreaga Comunitate Europeana va trebui orientata spre viitor. Fondurile sunt din pacate limitate, darcerul este limita, important este sa ne prioritizam alegerile, tocmai de aceea ar trebui derulate investitii pentru proiecte cu valoare adaugata”, a completat vicepresedintele Comisiei Europene.
Neelie Kroes a mai spus ca un prim pas in acest sens ar fi spargerea barierei de comunicare intre statele europene, prin eliminarea taxei de roaming.
“Vom scapa cat de curand de tarifele in roaming – este o initiativa care va elimina barierele dintre tarile europene – este o opreliste pentru ceea ce inseamna comunicarea intracomunitara”, a incheiat Comisarul European pentru Agenda Digitala.
In aceste zile are loc Future Communities // Open Innovation Fair, un eveniment de tehnologie deschis miercuri 30 octombrie, la Biblioteca Nationala, organizat de initiatorii proiectului Biblionet Romania, in parteneriat cu Ministerul pentru Societatea Informationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri