Gino Iorgulescu a castigat alegerile de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF) cu 11 voturi "pentru" si 7 "impotriva", relateaza Mediafax.

Fostul presedinte al FC National, Gino Iorgulescu, declarase, joi, la sosirea la sediul LPF inaintea alegerilor pentru conducerea forului, la care candideaza, ca nu se teme de nimic, deoarece pana acum a mai pierdut, si ca se asteapta ca scrutinul sa se desfasoare intr-un cadru normal si corect.

"Nu ma tem de nimic. Am mai pierdut pana acum, nu ar fi prima oara. Ma astept ca aceste alegeri sa se desfasoare intr-un cadru normal si corect si vorbim dupa aceea", a spus Iorgulescu, cel care il inlocuieste pe Dumitru Dragomir, care a detinut aceasta functie in ultimii 17 ani.

Dumitru Dragomir este unul dintre putinii romani care s-a mentinut in fruntea unor institutii cheie de-a lungul ultimelor doua decenii, grup din care mai fac parte Mircea Sandu, presedintele FRF si Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu, in varsta de 64 de ani, este guvernator al BNR din 1990. El este cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume. Mircea Sandu, presedinte al Federatiei Romane de Fotbal din 1990, a anuntat ca nu va mai candida in 2014 pentru un nou mandat in aceasta functie.

Un alt nume din grupul romanilor care au ocupat aceeasi functie in organizatii mari este Constantin Roibu, cel care a condus Oltchim timp de 21 de ani.

Primele reactii

Dumitru Dragomir a declarat, dupa ce a pierdut alegerile pentru postul de presedinte al LPF, ca influenta politica a fost majora, dar se bucura ca lasa in locul sau un om de fotbal si un profesionist si a precizat ca ii doreste lui Gino Iorgulescu sa ramana in functie macar cat a stat el.

"Gino Iorgulescu a castigat cu 11-7. A fost si este un concurent si un presedinte meritoriu. Are o activitate fotbalistica de ani de zile, banuiesc ca va avea o activitate macar cat am stat eu la LPF ii doresc sa stea si el. Las in urma mea o liga frumoasa, ii las mobila lui Ceausescu in biroul meu, ca tot a fost prieten cu Nicu, il las din punct de vedere financiar la un nivel extraordinar de mare. Sunt bucuros ca in locul meu las un om de fotbal si un profesionist. Am fost invins si pe valoarea lui, dar si pe valoarea politica. Nu am decat sa ii doresc succes, sa fie sanatos, sa tina liga asa cum am tinut-o eu cel putin din punct de vedere financiar. Influenta politica a fost majora, dar ar fi urat sa vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir, intr-o conferinta de presa.

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el invingandu-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era presedintele LPF din 1996, fiind reales in aceasta functie in octombrie 2000, cand l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, in noiembrie 2005 si in noiembrie 2009.

La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obtinut cinci voturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri