Noul presedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a fost citat, vineri, sa se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunostinta rezultatul unei expertize financiar-contabile intr-un dosar din 2006 privind transferul unor fotbalisti, in care este suspectat de evaziune fiscala, scrie Mediafax.

In acest dosar privind transferul unor fotbalisti la Poli Timisoara, in care Gino Iorgulescu, Constantin Iacov si Florin Ciobanu sunt suspectati de evaziune fiscala, a fost dispusa efectuarea unei expertize financiar-contabile, aceasta fiind finalizata recent, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii l-au citat pe Gino Iorgulescu sa se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunostinta rezultatul expertizei.

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales, joi, in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el invingandu-l la alegeri pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

In iunie 2006, ANAF informa ca fostul presedinte al gruparii bancare Gino Iorgulescu, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, dar si presedintele Asociatiei FC National 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si Jon McKain la Poli Timisoara si ca, in acest caz, a facut o plangere penala.

"Cei trei sunt acuzati de savarsirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor; omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; retinerea si nevarsarea, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere de sursa; nevirarea la bugetul asigurarilor sociale de stat a contributiei de asigurari sociale, retinuta de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurarilor pentru somaj a contributiei la fondul de somaj", preciza ANAF.

Conform informatiilor furnizate de ANAF, faptele respective sunt prevazute si pedepsite prin prevederile Legii Contabilitatii, Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si Legii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca verificarile la cele trei societati au fost efectuate la solicitarea Directiei Generale a Finatelor Publice a judetului Timis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri