Calatorii din Gara de Nord pot comanda de sambata taxiuri prin patru dispozitive touchscreen, masura fiind luata pentru a nu mai exista probleme de genul celor produse de taxiurile "pirat", a anuntat directorul general al companiei CFR SA, George Micu.

Cele patru dispozitive touchscreen sunt amplasate la intrarea/iesirea din Gara de Nord, in zona coloanelor, unde functioneaza si zona de imbarcare/debarcare a calatorilor, aceasta fiind supravegheata video si delimitata prin doua bariere automate, care vor permite doar accesul taxiurilor autorizate, scrie Mediafax.

Directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, George Micu, a declarat, la inaugurarea Statiei Oficiale de Taxi, ca aceasta masura a fost luata pentru a creste siguranta celor care ajung in zona Garii de Nord ca pot sa comande un taxi sigur, autorizat, fara sa mai aiba probleme de genul celor generate de taximetristii pirat.
El a precizat ca pentru acest proiect a fost organizata o licitatie publica, iar compania desemnata castigatoare a amplasat cele patru monitoare de pe care pot fi comandate taxiurile.

"Acest serviciu nu costa nimic in plus si da posibilitatea calatorilor sa aiba cele mai bune preturi, putand sa isi aleaga de pe ecran compania pe care o doresc. Deocamdata sunt doar doua companii, in curand vor fi trei. Toate celelalte companii care vor dori sa acceseze acest serviciu sunt libere sa o faca, pentru ca se va asigura un acces liber pentru toata lumea", a mai spus George Micu.

Intrebat de ce a fost desemnata castigatoare o companie de taxi, directorul CFR SA a spus ca nu a existat o restrictie in acest sens, conditia impusa fiind doar sa fie o companie care sa asigure acces sigur in zona, controlat, astfel incat sa nu mai existe probleme cu taximetristii pirat.

"In toata gara sunt puse bannere pentru a dirija calatorii spre aceasta zona. Mai avem o problema cu iesirile laterale, unde s-au pus deja indicatoare, dar acolo nu sunt statii autorizate de taxi", a mai spus Micu.

El a precizat ca pasagerii vor fi anuntati periodic prin mesaje audio, dar si prin afisaj de unde pot comanda taxiuri autorizate si se va colabora cu Politia Rutiera, astfel incat sa li se interzica taximetristilor pirat stationarea pe trotuarele si in zona trecerilor de pietoni de langa iesirile laterale din Gara de Nord.

George Micu a mai spus ca acest proiect nu a costat nimic compania CFR , deoarece statia din fata garii a fost inchiriata firmei castigatoare a licitatiei, Meridian Taxi SRL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri