Peste 5.100 de candidati sustin concursul de rezidentiat, in Capitala si in alte cinci centre universitare, pentru ocuparea celor 3.879 de locuri si posturi din acest an.

Potrivit Ministerului Sanatatii, la concursul de rezidentiat s-au inscris 5.102 absolventi, care vor concura pe 3.879 de locuri si posturi, scrie Mediafax.

Concursul se va desfasura descentralizat, in sase centre universitare, respectiv la Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova, pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Dintre cei peste 5.100 de candidati, 3.857 au optat pentru locurile si posturile scoase la concurs la medicina, 964 s-au inscris pentru locurile si posturile de la medicina dentara, iar 281 vor sustine concursul pentru farmacie.

Candidatii vor trebui sa fie prezenti in salile de examen la ora 8.30 si sa aiba la ei cartea de identitate sau pasaportul.
Concursul va dura patru ore si se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari.

Corectarea lucrarilor se va face in prezenta candidatilor. Eventualele contestatii vor putea fi depuse de candidati in 24 de ore de la momentul transmiterii grilelor in salile de concurs.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60 la suta din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Acesta se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor si posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor si a posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Corectarea lucrarilor se va face in prezenta candidatilor. Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte vor putea fi depuse de candidati in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in salile de concurs.

Candidatii care vor câstiga un loc in urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârsitul rezidentiatului.

In Bucuresti, 1.942 de candidati s-au inscris, pe aproape 800 de locuri, la concursul de rezidentiat organizat in centrul universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucuresti.

Centrul universitar din Bucuresti are alocate 690 de locuri la medicina, 93 la medicina dentara si 15 la farmacie. Dintre cei peste 1.900 de candidati, 1.454 s-au inscris pentru medicinǎ, 377 la medicina dentarǎ, iar 111 la farmacie.

Cele mai multe locuri la centrul universitar Bucuresti sunt pentru medicina de familie (41), la chirurgie generala sunt 29 de locuri, iar la reabilitare medicalǎ, 28 de locuri. La medicina dentarǎ, cele mai multe locuri sunt la endodontie, parodontologie si protetica dentara, fiecare cu câte 20 de locuri. La farmacie, cele mai multe locuri sunt la specializarea laborator farmaceutic - 10 locuri.

Concursul se va desfasura in Capitala pentru posturile publicate in Bucuresti si judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman si Tulcea, precum si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

La concursul de rezidentiat organizat in centrul universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures s-au inscris 479 de candidati, dintre care 344 la medicina, 113 la medicina dentara si 22 la farmacie.

La Targu Mures au fost scoase la concurs 199 de posturi la medicina, 23 de locuri la medicina dentara si cinci la farmacie. Concursul este organizat pentru posturile scoase la concurs de spitalele din Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, precum si pentru locurile publicate in centrele universitare din Târgu Mures si Sibiu. Candidatii provin din toate aceste judete, dar si din Cluj, Brasov, Bucuresti, Vâlcea, Alba, Botosani, Dolj, Iasi, Bihor, Galati, Prahova, Arges, Gorj si Bacau.

La centrul universitar din Timisoara s-au inscris 552 de absolventi, pentru 724 de locuri disponibile la concursul de rezidentiat. Dintre candidatii inscrisi, 448 au optat pentru medicina, 93 au ales specializarea medicina dentara si 11 vor sustine concursul pentru ocuparea unui loc la farmacie.

Pentru specializarea medicina sunt 362 de locuri, dintre care 315 sunt in judetul Timis si 47 sunt in judetul Arad. La medicina dentara sunt 35 de locuri alocate, iar la farmacie sunt cinci.

In centrul din Cluj-Napoca sunt disponibile 631 de locuri, pentru care s-au inscris 771 de absolventi, acestia sustinând concursul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu".

Dintre cei peste 770 de candidati, 546 s-au inscris la medicina, pentru 545 de locuri scoase la concurs, 181 la medicina dentara, pentru 61 de locuri si 44 la farmacie, pentru 25 de locuri.

La Cluj-Napoca se va desfasura concursul pentru posturile publicate in judetele Alba, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru locurile publicate in centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea.

Anul trecut, la rezidentiat au participat peste 5.300 de absolventi, care au concurat pe 3.778 de locuri si posturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri