Primaria Sectorului 1 a fost premiata pentru cele mai multe tranzactii cu cardul la plata taxelor si impozitelor locale, inregistrand aproximativ zece la suta din acest tip de plati la nivel national.

Competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, derulata anul acesta de catre Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a fost castigata de Primaria Sectorului 1, care a inregistrat cel mai mare numar de plati a taxelor si impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37 la suta mai multe fata aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

Titlul onorific de "Primaria Viitorului" i-a fost inmanat primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, in cadrul unui eveniment organizat duminica.

"Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, productiv si deschis spre tehnologiile viitorului segment social din Romania. De aceea, administratia locala are obligatia de a se adapta si de a tine pasul cu exigentele comunitatii pe care o reprezinta. In Sectorul 1 am reusit sa introducem tehnologii de ultima generatie in plata taxelor si impozitelor: plata online prin Ghiseul.ro, plata electronica prin internet-banking, plata cu cardul si exemplele ar putea continua. Premiul de astazi ni se datoreaza mai putin noua si mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales in numar foarte mare modalitatea cea mai eficienta de plata a taxelor si impozitelor locale", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia Visa Europe, a spus ca in urma cu patru ani au fost lansate strategia de sustinere a platilor de taxe si impozite locale cu cardul si prima campanie nationala de plata a taxelor si impozitelor locale, care a devenit deja traditie.

"In 2013 am vrut sa incurajam contribuabilii si autoritatile locale sa devina sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne-am bucurat sa vedem ca raspunsul nu a intarziat sa apara. In acest sens, dorim sa multumim in mod public Primariei Sectorului 1 pentru toate masurile adoptate pentru sustinerea platilor cu cardul si ne dorim sa extindem colaborarea in 2014, prin deschiderea unor standuri speciale, pentru ca cetatenii Sectorului 1 sa poata plati taxele cu cardul in centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja impreuna cu alte primarii de sector din Bucuresti si care s-a bucurat de un mare succes", a spus Catalin Cretu, inainte de a-i inmana diploma primarului Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primariei Sectorului 1 si contribuabililor din aceasta zona administrativa consta intr-un stand tehnologic interactiv, unde sunt prezentate si oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plati electronice dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai, unele dintre acestea nelansate inca in Romania.

In cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstratii si au putut fi testate platile cu cardurile contactless sau cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum si serviciile de plati mobile de la persoana la persoana (P2P).

Totodata, Visa Europe, impreuna cu Primaria Sectorului 1 si Samsung, au premiat opt elevi cu rezultate scolare excelente, provenind din familii defavorizate, pentru a sprijini dezvoltarea lor educationala.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a derulat in 2013 a patra editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

In cadrul campaniei din acest an au fost invitate sa participe toate primariile din Romania care accepta plata taxelor si impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi sanse egale tuturor primariilor care accepta aceasta modalitate de plata, primaria castigatoare a fost desemnata in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti au fost considerate in mod individual in cadrul competitiei.

Primaria Sectorului 1 s-a situat pe primul loc la nivel national, inregistrand 65 de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri