Politistii au depistat, sambata, peste o suta de infractiuni in trafic, au retinut 379 de permise si au dat 9.516 amenzi soferilor prinsi ca au condus cu viteza, s-au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice sau au depasit prin locuri nepermise, potrivit Politiei Romane.

Peste 2.200 de politisti au facut sambata controale si au avut in trafic 479 de aparate radar, mii de soferi fiind prinsi cand incalcau regulile de circulatie, scrie Mediafax.

Echipele de control au depistat 114 infractiuni privind circulatia rutiera si au dat 9.516 amenzi, dintre care 5.962 pentru viteza, 98 pentru depasire neregulamentara, 56 pentru consum de alcool si 3.400 pentru alte abateri, arata duminica Politia Romana.

De asemenea, 379 de soferi au ramas fara permise de conducere, dintre care 148 pentru viteza, 100 pentru depasire neregulamentara si 70 pentru consum de alcool.

Printre soferii care si-au pierdut permisul de conducere este si o tanara de 20 de ani, care a fost prinsa conducand cu 201 km/h, pe Autostrada Transilvania, la kilometrul 12, pe sensul Gilau-Turda. Tanara a fost amendata cu 720 de lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile.

In judetul Olt a fost depistat un tanar de 25 ani care conducea un autoturism fara a avea permis de conducere. Tanarul le-a prezentat politistilor un permis de conducere pentru categoriile "BC, BE, CE", eliberat de autoritatile din Bulgaria in 2010, spunand ca l-a obtinut in septembrie 2013, contra sumei de 400 de euro. Acesta este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

In municipiul Piatra Neamt a fost depistat, sambata, un barbat de 44 ani care conducea sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Controale pe drumurile nationale au fost facute si vineri, cand au fost constatate 92 de infractiuni si au fost date 8.485 de amenzi, dintre care 4.772 pentru soferii prinsi ca au condus cu viteza, 98 pentru depasire neregulamentara, 26 pentru pentru consum de alcool si 3.589 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retinute 296 de permise de conducere, dintre care 80 pentru viteza, 93 pentru depasire neregulamentara si 31 pentru consum de alcool.

Actiunile au fost organizate de Politia Romana in perioada 15-17 noiembrie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave produse de catre soferii care conduc cu viteza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri