Premierul britanic David Cameron analizeaza o serie de masuri care sa impiedice imigrantii din cadrul UE sa "profite" de ajutoarele sociale din Marea Britanie inaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari la 1 ianuarie 2014, relateaza Financial Times, in editia online, citat de Mediafax.

Premierul a analizat o serie de masuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranti in Marea Britanie, inclusiv cresterea perioadei de timp dintre sosirea in tara si momentul in care acestia pot cere ajutoare sociale.

Consilierii lui Cameron au dezmintit sugestiile care afirma ca aceasta perioada ar putea fi extinsa de la trei luni la un an, dar au confirmat ca se are in vedere inasprirea acestor norme.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse in proiectul de lege guvernamental privind imigratia, in timp ce altele ar putea sa fie integrate renegocierii legilor UE, propusa de Cameron inainte de referendumul planificat pentru 2017.

Alistair Carmichael, secretarul scotian liberal-democrat, a fost de acord ca sunt necesare "acorduri de tranzitie robuste" dar a precizat ca partidul sau nu vrea sa puna Marea Britanie "de partea gresita a restului Uniunii Europene".

Comisia Europeana a acuzat conservatorii ca nu ofera nicio dovada ca imigrantii din cadrul UE sunt implicati in "turismul pentru beneficii sociale", insistand ca acestia platesc mai multe taxe la bugetul britanic decat incaseaza prin beneficii sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri