Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ca USL este "cea mai toxica" alianta politica de dupa 1990, fiind macinata de lupte interne pentru suprematie si pentru bani, si a sustinut ca "minciunile" cu care USL a castigat alegerile "i se intorc in cap", conform Mediafax.

Vasile Blaga a spus, la Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Suceava, ca "cea mai toxica" alianta politica de dupa anul 1990 este USL.

"Este macinata de lupte interne pentru suprematie. Nu se stie cine e seful, cine e mai tare, Ponta, Antonescu. Sunt macinati in lupte interne pentru bani. Au peste 75 la suta in Parlament, stapanesc, ca satrapii, cele mai importante administratii publice romanesti, dar din nefericire, minciunile din campania electorala li se intorc in cap. Ca discutam de nivelul de trai, ca discutam de locuri de munca, de Rosia Montana, de gaze de sist, toate li se intorc in cap", a spus presedintele PDL.

Blaga a mai spus ca USL promitea un milion de locuri de munca si ca acum, acestia nu sunt in stare sa le pastreze pe cele lasate de guvernarea PDL, intrucat fata de anul trecut somajul a crescut, fiind pierdute peste 77.000 de locuri de munca.

"Ce s-a intamplat? Nu numai ca nu au crescut incasarile la buget, dimpotriva, dar 111.000 de firme romanesti au disparut de la 1 ianuarie pana la 1 noiembrie. Din prea cinstitul Guvern Ponta pe 15 i-a luat DNA si ANI, iar restul sunt atat de profesionisti incat s-a speriat si domnul Vanghelie, care s-a intrebat cum de Dan Sova este ministrul marilor proiecte cand nu a condus doi oameni in viata lui", a spus Blaga.

El a mai spus ca Guvernul USL a inceput proiectul regionalizarii, iar premierul Victor Ponta, cand a fost pe la Putna, zicea ca vrea o regiune Bucovina, dar ca acestuia "i-a trecut repede" si dupa doua zile, la Ploiesti, a spus ca nu se poate si ca trebuie o regiune Dobrogea.

"Dupa ce au vazut ca nu au atatea regiuni cati satrapi au s-au gandit totusi sa incerce un experiment: ANAF. L-au prapadit. Aceasta institutie, din declaratiile lor, nu va functiona nici peste sase luni, iar in cursul anului 2013 sunt cele mai mici incasari, procentual, dupa 1990", a spus Blaga.

Liderul PDL a mai aratat ca acum, cei din USL vorbesc de descentralizare care este pusa la punct de un mare specialist, "Dragnea de la Teleorman, 16 ani prezident si sef de Teldrum".

"De 16 ani si-a adus judetul pe penultimul loc din coada ca venit pe cap de locuitor. Se bate cu Vasluiul pentru ultimul loc. Cand e Vaslului cand e Teleormanul", a spus Vasile Blaga.

El a afirmat ca descentralizarea in viziunea lui Liviu Dragnea se face fara a se tine cont de subsidiaritate, fara a se tine cont de a aduce decizia aproape de cetatean.

"Au mers pana acolo incat consiliile judetene au posibilitatea sa-si bata joc de patrimoniul unei localitati fara sa intrebe primarul sau consiliul local respectiv", a mai spus liderul PDL.

Totodata, Vasile Blaga a aratat ca prin proiectul de buget pentru anul 2014, in care nu este nicio masura de crestere economica, Victor Ponta continua programul de saracire a populatiei pentru ca PSD vrea ca oamenii sa stea cu mana intinsa catre stat.

"Fiind de acord cu bugetul, Antonescu inchina partidul PSD-ului", a spus Blaga, care a adaugat ca liderul PNL a ajuns sa se laude ca s-a mentinut cota unica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri