Presedintele Senatului, Crin Antonescu, arata, in mesajul transmis cu ocazia Zilei Nationale, ca nu trebuie uitat ca "o natiune unita este fundatia unui stat puternic si fara implicarea activa a cetatenilor in societate, fara determinare, nu putem avea o Romanie puternica, o tara demna si prospera", conform Mediafax.

"Astazi se implinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Regatul Roman la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evolutia Romaniei moderne. Reflectand la semnificatiile acestui eveniment, acest moment in care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem intelege ca Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul vointei unei natiuni intregi: 1 decembrie 1918 reprezentand implinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generatii de romani! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea catre consolidarea economica a Romaniei si a fost un pas esential pentru maturizarea institutiilor democratice ale statului", se arata in mesajul presedintelui Senatului cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Crin Antonescu mentioneaza ca sarbatorirea Zilei Nationale este in acelasi timp si un prilej de reflectie, cand trebuie rememorate "valorile pe baza carora a fost creat statul roman unitar: credinta, corectitudinea, respectul pentru lege si solidaritatea".

"Sa nu uitam ca o natiune unita este fundatia unui stat puternic si fara implicarea activa a cetatenilor in societate, fara determinare, nu putem avea o Romanie puternica, o tara demna si prospera", mentioneaza el.

"Cu aceasta ocazie, doresc sa le transmit compatriotilor nostri ca numai impreuna putem construi Romania, ca numai impreuna putem moderniza Romania si numai impreuna putem schimba situatia economica, sociala si politica in Romania!", adauga presedintele Senatului in mesaj.

Crin Antonescu mentioneaza ca, De Ziua Nationala, gandul sau merge si catre romanii care se afla in afara granitelor tarii, pe care ii asigura de "pretuirea" si "sustinerea" sa pentru "eforturile lor de a pastra vie identitatea nationala".
"«La multi ani!» romani, oriunde v-ati afla! «La multi ani», Romania!", ureaza Crin Antonescu in mesajul sau.

Si Partidul National Liberal a transmis, duminica, un comunicat de presa in care arata ca Marea Unire este "un simbol al solidaritatii nationale si al ideii ca proiectele marete se pot realiza prin unitate si determinare".

"Partidul National Liberal, alaturi de toti romanii, aniverseaza astazi 95 de ani de la Marea Unire, un moment istoric fundamental in istoria tarii, care a desavarsit formarea statului national unitar roman. La finele Primului Razboi Mondial, Romania a beneficiat de o conjunctura politica internationala favorabila si de un grup de oameni politici romani care au reusit sa fructifice aceasta situatie in folosul tarii. Pe fondul infrangerii Imperiul Austro-Ungar si in contextul revolutiei bolsevice din Rusia, provinciile istorice romanesti aflate sub ocupatie straina s-au unit cu Romania. Prima a fost Basarabia, a urmat apoi Bucovina, iar la 1 decembrie 1918 unitatea statala romaneasca a fost desavarsita prin unirea Transilvaniei cu statul roman. Dincolo de implinirea obiectivului national al regasirii tuturor romanilor in cadrul acelorasi granite, Marea Unire a insemnat fundamentul consolidarii Romaniei ca stat modern si ca putere regionala in perioada interbelica, dar si un impuls dat economiei romanesti, care a beneficiat de mai multe resurse", mentioneaza sursa citata.

In comunicat se mai arata ca PNL "a sustinut dintotdeauna ideea nationala si a fost artizan sau coartizan al tuturor reformelor care au dus la modernizarea statului roman si apoi a statului national roman".

"Marea Unire trebuie sa fie in constiinta poporului roman si a fiecarui cetatean in parte momentul aniversar cel mai important. Noi, romanii, avem datoria sa ne raportam la Unirea din 1918 ca la un simbol al solidaritatii nationale si al ideii ca proiectele marete se pot realiza prin unitate si determinare", se precizeaza in comunicatul PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri