Cresterea preturilor este principala sursa de stres pentru romani, surclasand creditele, scaderea veniturilor, viata de familie sau sanatatea, iar aproape 64% din populatie spune ca este stresata, peste media din regiune, de 60,5%, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown, citat de Mediafax.

Nivelul de stres din Romania este mai mare decat in Cehia (43,6%) si Slovacia (50,6%), dar mai redus decat in Serbia (68,6%), Croatia (68,3%) sau Turcia, se arata in raport.

"Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus sa aleaga trei surse mari generatoare de stres. In felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul intregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, cresterea preturilor, scaderea veniturilor personale si slujba curenta", a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.

Spre deosebire de media din regiune, romanii sunt mai putin stresati de sanatatea personala sau a celor apropiati (28%), de viata de familie (11,3%) si de siguranta personala (4,7%), dar sunt mai stresati de cresterea preturilor (47%), starea economiei (44,9%) si de credite (44,1%).

Potrivit studiului Daedalus, ingrijorarea legata de credite plaseaza Romania pe locul trei in regiune, dupa Turcia si Croatia.

Alte surse de stres la romani sunt scaderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuala (35,3%) si lipsa timpului pentru viata personala (22,2%).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.306 de respondenti din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani, din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Turcia, Cehia si Slovacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri