Pentru toti cei interesati sa isi trimita copii la studii liceale in strainantate, reprezentantii a 30 de scoli private de elita si colegii din Anglia, Elvetia, Austria, Germania si Canada vor vizita Romania pentru a participa la targul specializat pentru invatamantul secundar de elita in strainatate, in perioada pe 7 si 8 decembrie.

Targul, care va avea loc la hotelul Hilton din Bucuresti, ofera familiilor oportunitea de a se intalni personal cu specialistii pentru admitere la licee de elita din strainatate si de a beneficia de consultanta gratuita pentru alegerea celui mai bun liceu sau a unui curs de limba straina, in strainatate.

Evenimentul se adreseaza familiilor cu copii avand varste cuprinse intre 7 si 18 ani, care iau in considerare continuarea sau finalizarea studiilor secundare in strainatate .

„In ciuda costurilor mai ridicate, interesul familiilor din Romania care au venituri ce isi pot permite o educatie de elita in strainatate pentru copii este foarte ridicat, datorita calitatii dovedite a studiilor, datorita activitatilor extrascolare si sigurantei oferite pentru o admitere cu succes la universitati de prestigiu oriunde in lume”, a declarat Svetlan Danev, din partea companiei de consultanta IntegralEdu, organizator al targului World Education.

Potrivit lui Danev, in anul scolar 2012-2013, numarul copiilor romani care invata in scoli occidentale a crescut in medie cu 25%, iar majoritatea elevilor prefera scolile britanice, urmate in clasament de colegiile elvetiene. Acesti copii au varste cuprinse intre 11 si 16 ani, iar principalul motiv de a studia in strainatate constituie sansa crescuta de a fi admis ulterior la o universitate de prestigiu.

La targ vor participa unele din cele mai populare scoli britanice, inclusiv celebrele CATS College si Bromsgrove School (in Top 10 cele mai bune scoli din Marea Britanie), King Edward’s School Witley, Cardiff Sixth Form College si Abbey College (DLD), cunoscut pentru rata de succes de 100% la admiterea elevilor la universitati de prestigiu.

Pentru familiile cu buget mai modest este prevazuta participarea Liverpool College – unul dintre primele colegii private, cu subventii de la stat care reduc taxele de scolarizare de la 26.000 la 13.000 de lire sterline pe an.

In continuarea proiectului World Education, pentru candidatii si pentru familiile acestora care nu vor putea participa la targul din Bucuresti, vor fi organizate seminarii specializate de prezentare pe 10 decembrie, in Timisoara, la Hotel Timisoara si pe 12 decembrie, in Constanta, la Hotel Ibis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri