Britanicii sa-si gaseasca locuri de munca si sa nu se mai planga de faptul ca romanii si bulgarii vin sa munceasca in tara lor, a indemnat Sir Stuart Rose de la Ocado, singurul supermarket britanic exclusiv online, relateaza site-ul HuffingtonPost.uk, citat de Mediafax.

"Sunt un economist al pietei libere, operam intr-o piata libera", a declarat fostul director executiv al firmei Marks and Spencer, Sir Stuart Rose. "Daca aceste persoane vor sa vina aici si sunt pregatite sa accepte programul si salariul aferent, atunci asa sa faca", a indemnat el.

"Stiu ca oamenii se vor uita la mine si vor spune «este in regula pentru tine», dar am inceput aproape de la zero, am muncit ca necalificat cand eram tanar", a continuat Rose. "Nu mi-am facut griji din cauza statusului locului de munca, eram mai preocupat de respectul fata de mine-insumi si de faptul de a avea un loc de munca".

Potrivit site-ului, Lance Batchelor de la Domino's Pizza s-a plans, la randul sau, ca acest lant care ofera servicii de livrare are aproximativ 1.000 de locuri de munca vacante pe care britanicii nu le doresc. El considera imigratia necesara. "Exista un numar imens de locuri in munca de jos a industriei serviciilor, dar nu si suficienti britanici care sa vrea sa le ocupe", a spus el.

"Depunem eforturi sa gasim suficienti angajati. De cand au fost inasprite legile imigratiei, acum doi-trei ani, este tot mai dificil sa facem angajari, mai ales in Londra si South East", a declarat Batchelor pentru The Evening Standard. "Oameni care au muncit aici acum cativa ani, nu mai vor aceste slujbe in prezent. Am putea ocupa 1.000 de locuri de munca in toata Mara Britanie maine, daca am avea candidati pentru aceste posturi", a adaugat el.

Ministrul roman al Muncii Mariana Campeanu a declarat saptamana trecuta pentru The Times ca imigrantii romani sunt tineri, bine calificati si doresc sa munceasca, iar britanicii ar trebui sa le fie recunoscatori ca vor sa munceasca in aceasta tara. "Probabil ca exista un motiv pentru care multi britanici nu sunt interesati de locurile de munca libere pentru care, de exemplu vor aplica romanii. Daca sunt libere, cineva le va ocupa, indiferent ca (aceste persoane) sunt din Romania, Italia, Spania sau de altundeva", a spus ea.

Plecarea din Londra este foarte importanta in vederea gasirii unui loc de muca bun, in opinia lui Sir Stuart Rose, in opinia caruia "exista semne ca lucrurile incep sa se miste (in aceste regiuni)". Numeroase firme sunt pregatite sa reinvesteasca, iar centrul de interes vizeaza intreaga Marea Britanie, ci nu doar Londra, afirma el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri