Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca pozitia exprimata in ultimele zile de mai multe ambasade in Romania este una "corecta" si de luat in seama, afirmand ca spre deosebire de anul 2012 "din pacate astazi au motive sa-si exprime ingrijorarea".

"Pe fond, atata vreme cat exista dubii asupra modificarilor facute la Codul penal, aceste declaratii sunt corecte si sunt luate in seama", a afirmat Antonescu, intr-o conferinta de presa, referindu-se la reactia mai multor ambasade europene si a misiunii diplomatice a SUA in legatura cu modificarile aduse Codului Penal, scrie Mediafax.

Antonescu cere respingerea "superimunitatii"

Presedintele PNL solicita rediscutarea in Camera Deputatilor a modificarilor la Codul penal si propune respingerea tuturor prevederilor interpretate in sensul unei "superimunitati" a parlamentarilor. "Eu ii propun, ii fac o sugestie presedintelui Camerei deputatilor, Valeriu Zgonea, ca, in cazul in care nu a semnat, nu a formalizat legea votata in Camera Deputatilor si daca Regulamentul Camerei permite, sa o repuna in discutie in plenul Camerei Deputatilor, pentru o discutie transparenta, deschisa, amanuntita, cu argumente", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca, daca acest lucru nu este posibil sau daca valeriu Zgonea nu este de acord cu propunerea sa, atunci, in momentul in care proiectul va fi trimis Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu pentru reexaminare, le va propune deputatilor liberali "sa respinga prin vot toate acele modificari care s-au adus si care pot fi interpretate ca fiind in scopul unei superimunitati a parlamentarilor".

Crin Antonescu a spus ca, pe fond, pozitia de principiu pe care a exprimat-o miercuri ca parlamentarii nu pot fi functionari publici, o mentine, dar ca trebuie sa admita ca informatiile pe baza carora a facut declaratii sunt "incomplete". "Trebuie sa admit ca nu am fost suficient si corect informat. (...) Eu imi asum intreaga responsabilitate, pentru ca sunt lider al PNL, imi asum raspunderea in exclusivitate", a mai spus liderul liberal.

El a anuntat ca a convocat BPN al PNL pentru vineri, la ora 12.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri