Senatorul PSD Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, in absenta senatorilor PDL, care au parasit sala ca protest pentru ca nu au fost convocati, in comisie, la audierea acestuia, anunta Mediafax.

Candidatura sa a intrunit 123 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere. Votul a fost electronic secret.

Anterior, Comisia juridica a decis, luni, cu unanimitate de voturi, sa inainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Grebla in functia de judecator al Curtii Constitutionale, din partea Senatului.
Anuntul a fost facut la finalul sedintei Comisiei juridice de catre presedintele Tudor Chiuariu.
Toni Grebla a declarat ca este o imensa responsabilitate si nu este usor sa te desparti de o activitate in Senat, timp de multi ani.
"Vine o vreme in care trebuie sa mai schimbi cate ceva in activitate", a spus Grebla, precizand ca spera ca institutia Curtii Constitutionale sa fie in continuare garantul respectarii Constitutiei si a statului de drept in Romania.
"Eu, in intreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu dupa dorinte individuale sau dupa dorinte de grup. Intotdeauna am pus mai presus interesele tarii si, din acest punct de vedere, intentionez ca activitatea, dacp voi fi confirmat de Senat, sa fie in asa fel desfasurata incat populatia, mass-media, unele cercuri din Romania sa nu mai vorbeasca despre aceasta impartire care nu este deloc folositoare activitatii Curtii Constitutionale", a spus Grebla, despre impartirea influentei in Curtea Constitutionala, intre USL si presedintele Traian Basescu.
Toni Grebla a spus ca nu crede ca pot sa fiu intr-una sau alta din tabere, ci voi face in asa fel incat Constitutia sa fie suprematia legilor in Romania iar statul de drept sa fie aparat si prin aceasta institutie, care Curte Constitutionala.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri