Romania se confrunta cu un risc "ridicat" de izbucnire a unor tensiuni sociale in cursul anului 2014, conform unui raport realizat de expertii Economist Intelligence Unit, mentionand printre cauzele generale ale acestui fenomen instabilitatea economica si erodarea increderii in institutii.

Economist Intelligence Unit a alcatuit un clasament privind riscurile izbucnirii unor tensiuni sociale. In categoria tarilor in care exista un "risc foarte mic" de izbucnire a tensiunilor sociale sunt incluse Austria, Danemarca, Japonia, Luxemburg, Norvegia si Elvetia, noteaza Mediafax.

In categoria statelor cu "risc mediu" sunt tari precum Belgia, Marea Britanie, Columbia, Cuba, Franta, Georgia, Ungaria, Israel, Italia, Olanda, Rusia sau Serbia. Romania este considerata de catre EIU drept o tara cu "risc ridicat" de izbucnire a unor tensiuni sociale, alaturi de state precum Albania, Belarus, Bulgaria, Burundi, Camerun, Cambodgia, Iran, Republica Moldova, Pakistan, Filipine, Portugalia, Africa de Sud, Turcia si Ucraina. Riscuri "foarte mari" de izbucnire a unor violente sociale sunt in Egipt, Grecia, Irak, Liban, Libia, Sudan sau Venezuela.

"Diminuarea veniturilor si rata mare a somajului nu sunt urmate mereu de tensiuni sociale. Doar atunci cand problemele economice sunt insotite de alte elemente de vulnerabilitate apare riscul major de instabilitate. Printre factori se numara diferente mari la capitolele venit/inegalitate, politici guvernamentale ineficiente, nivel scazut al indemnizatiilor sociale, tensiuni etnice si episoade precedente de violente. Un factor de o importanta deosebita remarcat in ultimul timp pare sa fi fost erodarea increderii in guvern si in institutii: o criza a democratiei", explica expertii Economist Intelligence Unit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri