Papa Francisc a indemnat la adorarea si iubirea lui Dumnezeu, in mesajul "Urbi et Orbi", pledand pentru incetarea razboaielor si denuntand orice forma de violenta, traficul de persoane si exploatarea copiilor, in fata a zeci de mii de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru de la Vatican.

In prima binecuvantare apostolica "Urbi et Orbi" (adresata "orasului Roma si lumii") rostita de Craciun, Papa Francisc a invitat pe toata lumea sa caute pacea, sa spere la o lume mai buna si sa indeplineasca "datoria" de a purta grija de ceilalti, relateaza Mediafax.

"Craciunul ne indeamna in primul rand sa il laudam pe Dumnezeu, pentru ca este bun, este milos, ne este loial. In aceasta zi, indemn pe toata lumea sa recunoasca adevarata fata a lui Dumnezeu, Tatal care ni L-a dat pe Iisus Hristos. Toata lumea trebuie sa stie ca Dumnezeu este aproape, toata lumea trebuie sa stea aproape de Dumnezeu, sa il iubeasca, sa il adore. Toata lumea poate sa il laude pe Dumnezeu in primul rand cu propria viata, iubindu-L pe Dumnezeu si pe aproapele", a spus Papa Francisc, conform Corriere della Sera.

Seful Bisericii Catolice a adresat un indemn la pace: "Adevarata pace nu este un echilibru intre forte aflate in opozitie. Nu este de fatada, in timp ce in spate se ascund disensiuni si opinii contrare. Pacea este o obligatie permanenta si este mult mai complexa, incepand de la darul lui Dumnezeu, de la harul pe care ni L-a dat prin Iisus Hristos. Razboaiele incheie si ranesc foarte multe vieti".

Suveranul Pontif a denuntat conflictele din Siria, Irak, Republica Centrafricana, Republica Democrata Congo, Sudanul de Sud si din regiunea Cornul Africii, implorandu-L pe Hristos, "printul pacii", sa opreasca aceste conflicte. "Si sunt multumit ca astazi se alatura, in aceasta rugaciune pentru pacea in Siria, si credinciosii altor confesiuni religioase. Sa nu pierdem niciodata curajul rugaciunii, curajul de a spune: Doamne, adu pacea Ta asupra Siriei si asupra intregii lumi! Chiar si pe cei necredinciosi ii indemn sa doreasca pacea, deschizandu-si inimile, fie prin rugaciune, fie prin dorinta, toti uniti pentru pace", a spus Papa Francisc, citat de site-ul UnioneSarda.it.

In acelasi timp, Papa s-a rugat pentru imbunatatirea situatiei refugiatilor si imigrantilor, denuntand traficul de persoane si exploatarea copiilor.

In Piata Sfantul Petru de la Vatican au fost prezenti zeci de mii de credinciosi. Binecuvantarea apostolica "Urbi et Orbi" (adresata "orasului Roma si lumii") este acordata in trei ocazii speciale: in momentul alegerii unui papa, de Paste si de Craciun. Binecuvantarea consta intr-o omilie rostita de Suveranul Pontif si o formula fixa, rostita in limba latina - o rugaciune pentru iertarea pacatelor si pentru invocarea milei lui Dumnezeu.

Anterior, Papa Francisc a indemnat, in predica rostita cu ocazia slujbei de Craciun, la cautarea esentei mesajului Evangheliei, explicand ca Nasterea Domnului Iisus Hristos reprezinta "vestea cea buna" transmisa de Dumnezeu Tatal, un eveniment central in care s-au revarsat "harul, mila si dragostea" lui Dumnezeu. "Dumnezeu ne repeta, cum le spuneau ingerii pastorilor: «Nu va temeti!». Va spun si eu: Nu va temeti", a declarat Papa Francisc, conform Corriere della Sera, in prima predica rostita de Craciun in Basilica Sfantul Petru de la Vatican. Suveranul Pontif a indemnat la cautarea esentei mesajului Evangheliei: "Dumnezeu iarta; vestea cea buna este Nasterea Domnului Iisus Hristos, om adevarat si Dumnezeu adevarat, un eveniment in care s-au revarsat harul, mila si dragostea lui Dumnezeu Tatal".

"Primii care au primit vestea si care au vazut au fost pastorii. Nu este intamplator: pastorii erau ultimii, cei marginalizati", a explicat Papa Francisc, insistand pe intelegerea sensului vietii crestine. "Profetul Isaia a spus: «Poporul care mergea in intuneric a vazut o mare lumina». Aceasta este realitatea profunda a ceea ce suntem: suntem poporul aflat pe drum, iar in jurul nostru - chiar si in interiorul nostru - exista intuneric si lumina. Chiar si in vietile noastre personale sunt momente luminoase si intunecate, lumini si umbre. Daca il iubim pe Dumnezeu si fratii, mergem in lumina, dar, daca inimile noastre se inchid, daca in noi prevaleaza mandria, minciuna, cautarea interesului propriu, atunci apare intunericul in noi si in jurul nostru", a spus Papa Francisc. "Dar Nasterea lui Hristos inseamna ca El a venit in istoria omenirii, a mers impreuna cu noi pe drum. A venit pentru a ne elibera din intuneric si a ne da lumina", a subliniat seful Bisericii Catolice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri