Politistii de frontiera de la Sighetu Marmatiei au confiscat, vineri si sambata, aproximativ 15.000 de pachete de tigari, fiind cercetati pentru contrabanda, un ucrainean, care era echipat in costum de scafandru pentru a traversa mai usor Tisa, si doi romani care transportau marfa cu un cal, scrie Mediafax.

Vineri, in jurul orei 20.00, lucratori ai Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, au observat, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase. Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit catre teritoriul statului vecin.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui barbat, cetatean ucrainean Vasilievich P., de 22 de ani, domiciliat in Ucraina. Acesta era imbracat intr-un costum de neopren (scafandru), pentru a introduce mai usor tigarile in Romania, prin apa rece a raului Tisa.

Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea continuarii in comun a cercetarilor. La fata locului, au fost descoperite patru colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.998 pachete tigari, in valoare de aproximativ 18.000 de lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Si in noaptea de joi spre vineri, un cetatean ucrainean, de 21 de ani, care trecea Tisa cu tigari de contrabanda din Ucraina, in costum de scafandru, a fost prins de politistii de frontiera, in cadrul actiunii fiind recuperate aproape 40.000 de pachete de tigari.

Sambata, lucratori din cadrul aceluiasi sector au declansat o alta actiune pe directia localitatii Rona de Sus, unde au observat mai multe persoane transportand colete voluminoase cu ajutorul unui cal. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care cei in cauza au abandonat coletele si au fugit in padurea din apropiere, dispersandu-se pe mai multe directii. La fata locului au fost descoperite un numar de 22 de colete cu tigari si un cal folosit la transportul baxurilor.

In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate. Drept urmare, in imediata apropiere, pe un drum forestier, a fost descoperit un autoturism marca Peugeot, cu numere de inmatriculare spaniole, iar la putin timp si-a facut aparitia si un cetatean roman, C. Gheorghe, de 20 de ani, din Maramures, pentru a prelua masina, fiind retinut imediat de catre politistii de frontiera.

Pe timpul cercetarilor, s-a stabilit ca in activitatea de contrabanda este implicat si T. Gheorghe de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, acesta fiind si proprietarul animalului de tractiune.

O echipa operativa a inventariat cele 22 de colete, rezultand o cantitatea de 10.941 pachete tigari, in valoare de peste 98.000 de lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cei doi maramureseni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Valea Viseului au descoperit, abandonate, in apropierea frontierei de stat sase colete ce contineau 2.970 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 26.700 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri