Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a desemnat in cadrul Galei anuale pe care o organizeaza cei mai buni studenti romani care invata in afara granitelor si nu numai, iar marele premiul pentru "Studentul Roman al Anului din Strainatate" a fost adjudecat de Sonia Coman, de la Universitatea Columbia.

La Gala Studentilor Romani din Strainatate s-au oferit 10 premii studentilor romani cu rezultate exceptionale, astfel:
1. Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Diana Danciu (Universitatea Cambridge, Marea Britanie).
2. Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Mircea Cimpoi (Universitatea Oxford, Marea Britanie).
3. Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Luca Victor Iliesiu (Universitatea Princeton, SUA).
4. Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Ioana Literat (Universitatea , SUA).
5. Studentul Anului de pe Alte Continente – Marius Wamsiedel (Universitatea Hong Kong, China).
6. Studentul Roman Erasmus al Anului – Andra-Maria Buta (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca).
7. Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – Ana Maria Vijdea (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca).
8. Studentul Anului in Romania – Sorina Lupu (Universitatea Politehnica din Bucuresti).
9. Premiul Special in Arte „Sergiu Nicolaescu” – Sinziana Mircea (Universitatea de Muzica si Dans din Köln).
10. Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate – Sonia Cristina Coman (Universitatea Columbia, SUA) cu specializare in arta franceza.

Sonia Cristina Coman este artist plastic, poet si dramaturg si a avut deja numeroase expozitii personale si de grup precum cele din cadrul Golden Leaves Gallery, Loeb Drama Center, Dervent Museum si multe altele. A publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele ei de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia.

"Activitatea mea profesionala impleteste domeniul creativ-artistic cu cel academic si de cercetare. Ca artist plastic, poet si dramaturg, am avut numeroase expozitii personale si de grup, am publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele mele de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia. Poeziile mele haiku, tanka si renku au primit importante distinctii atat in Japonia, cat si in alte tari. Ca student, asistent universitar si cercetator la Columbia University, specializarea mea in arta franceza si cunostintele mele de limba si cultura japoneza imi permit sa contribui la crearea si dezvoltarea unui nou sub-domeniu in disciplina istoriei artelor, la intersectia dintre arta occidentala si cea est-asiatica", a declarat Sonia Coman.

La eveniment au participat 1.000 de invitati, intre care personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri