SUA au "un interes profund" in dezvoltarea statului de drept, a justitiei, a deschiderii economice, a transparentei in Romania, a declarat Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, dupa o intrevedere pe care a avut-o la MAE cu ministrul Titus Corlatean, conform Mediafax.

"SUA au interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania (...) Am discutat aceste probleme astazi, intotdeauna vom fi deschisi in legatura cu interesul profund al SUA in reforma continua si traseul democratic al Romaniei, interesul pe care il avem pentru intarirea statului de drept, deoarece o Romanie puternica, democratica si prospera este cel mai bun partener pentru SUA si cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic", a spus diplomatul american.

Diplomatul american a transmis Romaniei felicitarile presedintelui Obama, ale secretarului de stat John Kerry si ale secretarului Apararii, Hagel cu ocazia implinirii a zece ani de prezenta a Romaniei in NATO si "pentru tot ce am facut impreuna in acest timp".

In declaratia pe care a sustinut-o la sediul MAE, Nuland a vorbit si despre parteneriatul strategic romano-american, despre prezenta romaneasca in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan, dar si despre acordul de liber-schimb intre UE si SUA.

Nuland a spus ca 2014 va fi un an foarte important in relatia economica bilaterala, dar si in relatiile SUA cu UE si comunitatea transatlantica, dupa relansarea negocierilor pentru acordul de liber-schimb UE-SUA, care va forma "o zona de liber-schimb de la Los Angeles la Vilnius, locuri de munca si crestere economica in toata lumea".

"Sa demonstram ca lucrand impreuna suntem mai prosperi", a remarcat Nuland, spunand ca acest acord este si un "element-cheie" in relatiile economice romano-americane.

Nuland i-a multumit ministrului de Externe, Titus Corlatean ca "si-a facut timp sa discute" intr-o zi speciala pentru el, aniversarea sa.

Sursa foto: http://www.mae.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri