Viata privata a presedintilor francezi a fost afectata de cateva scandaluri amoroase rasunatoare, de la Charles de Gaulle, a carui sotie era numita "Tante Yvonne" de catre francezi, si pana la François Hollande (foto), a carui presupusa relatie cu o actrita tine prima pagina in prezent, relateaza AFP, conform Mediafax.

Aceasta viata privata si amoroasa isi face aparitia in public odata cu Valéry Giscard d'Estaing. Fostului sef de stat i-au fost atribuite numeoase relatii, inclusiv cu o fotografa, Marie-Laure de Decker. Un caz, cunoscut sub numele de "camionul laptarului", este dezvaluit in septembrie 1974 de catre saptamanalul satiric Le Canard Enchainé. Politia si pompierii sunt trimisi, dimineata devreme, la locul unui accident, unde presedintele, insotit de o doamna (se vorbea la vremea respectiva despre o actita celebra), a lovit camioneta unui laptar.

Dupa presedintie, Valéry Giscard d'Estaing si-a evocat aventurile in carti, sugerand inclusiv ca Lady Diana, la acea vreme sotia printului Charles al Angliei, nu a ramas insensibila la sarmul sau. El va dezminti, in septembrie 2009, orice legatura cu printesa, pentru a pune capat emotiei provocate de presa engleza.

Cea mai senzationala "dezvaluire" despre viata amoroasa a unui presedinte francez are loc in timpul presedintiei lui François Mitterrand (1981-1995). In contextul in care circulau deja, de mai mult timp, zvonuri despre o viata dubla a sefului statului, revista Paris-Match publica, pe 3 noiembrie 1994, fotografii cu o tanara care seamana leit cu presedintele, prezentata drept fiica sa. Ambele familii, Mitterrand si Pingeot, vor participa la funeraliile fostului presedinte, in ianuarie 1996.

In momentul in care devine presedinte, in 1995, Jacques Chirac avea deja o reputatie in privinta vietii sale amoroase. In anturajul sau profesional si feminin, era cunoscut, deja, drept "cinci minute, cu dus cu tot". Intr-o carte-interviu cu Pierre Péan, in 2007, Jacques Chirac va spune ca nu a detestat femeile. "Dar nici nu am abuzat vreodata de ele", adauga el, catalogand ca exagerate vorbele sotiei sale, cu "femeile, la galop".

Cand a ajuns presedinte Nicolas Sarkozy, in 2007, presa de scandal jubila. Dupa aerul absent al lui Cécilia, a doua sa sotie, inca din seara victoriei, se va ajunge, cateva luni mai tarziu, in septembrie 2007, la divort.

Cu putin timp mai inainte de Craciun, in acelasi an, presa publica fotografii surprinse la Disneyland, langa Paris, in care Nicolas Sarkozy apare impreuna cu cantareata Carla Bruni, un fost manechin. La scurt timp dupa aceea, cuplul va efectua calatorii, foarte mediatizate, in Iordania si Egipt. Totul se incheie cu o marturisire derutanta, intr-o conferinta de presa, in ianuarie 2008. "Cu Carla este (o relatie) serioasa", anunta presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri