USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constitutiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populara urmand sa aiba loc timp de doua zile, cu prag de validare de 50%, au declarat surse din Uniune, scrie Mediafax.

Liderii USL au decis, duminica seara, intr-o sedinta restransa, informala, sa convoace referendumul pentru revizuirea Constitutiei in luna mai, odata cu alegerile europarlamentare. Totodata, USL a stabilit ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile. Referendumul se va desfasura cu un prag electoral de 50% prezenta.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu urmeaza sa anunte oficial aceste decizii in cursul zilei de luni, intr-o conferinta de presa sustinuta in comun, imediat dupa sedinta oficiala a USL, convocata pentru ora 11:00.

Liderii USL au discutat, duminica seara, in cadrul unei intrevederi in format restrans, despre candidatura la alegerile europarlamentare pe liste comune, precum si despre gradul in care protocolul USL va suferi modificari, au declarat surse din USL.

In cadrul discutiilor la care au luat parte premierul Victor Ponta, alaturi de vicepremierul Liviu Dragnea, dar si Crin Antonescu insotit de Radu Stroe si Eduard Hellvig, a fost ridicat subiectul candidaturii pe liste comune la europarlamentare de catre liderii PSD. In schimb, liberalii au cerut ragaz de o saptamana pentru a oferi un raspuns clar si oficial al PNL, daca sustine aceasta varianta.

Totodata, liderii USL au abordat subiectul modificarilor propuse de PNL la protocolul USL. Crin Antonescu a cerut ca discutiile sa vizeze clar doar completarea acordului politic, dar nu si renegocierea ponderilor guvernamentale, au precizat sursele citate. De altfel, pe marginea modificarilor aduse protocolului USL se va discuta si luni dimineata, intr-o reuniune oficiala a celor doua partide.

De asemenea, liderii USL au mai discutat pe marginea calendarului privind modificarea Constitutiei, a pasilor pentru corectarea Legii descentralizarii, declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala, precum si asupra viitoarelor modificari aduse Codului penal si legilor integritatii.

Alegerile prezidentiale din acest an ar urma sa fie organizate "undeva in luna noiembrie", astfel incat noul presedinte sa isi poata incepe activitatea imediat dupa 21 decembrie, cand expira mandatul prezidenial al lui Traian Basescu, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri