Liderul delegatiei PSD in PE, Catalin Ivan, a declarat ca presedintele PE, socialistul Martin Schulz, a facut referire, luni, in plen, la premierul roman Victor Ponta, dar nu ca un atac sau cu agresivitate, noteaza Mediafax.

"In primul rand, nu a fost foarte clar la cine s-a referit, pentru ca vorbea de presedintele unei tari. Apoi, intr-un final, a zis de primul-ministru, dar in niciun caz nu era un ton acuzator sau un atac la Victor Ponta, ci pur si simplu a mentionat declaratiile lui Brok si a spus ca va avea o discutie cu primul-ministru, pentru ca si acesta a facut anumite acuzatii care nu se fac", a precizat Ivan.

"A fost totul civilizat, calm, adica nu agresiv, nu l-a tras la raspundere nimeni pe Victor Ponta in Parlamentul European", a adaugat Ivan. El a spus ca, dupa interventia social-democratului Victor Bostinaru, Schulz a precizat ca va discuta despre declaratiile facute de Brok si Ponta cu cei doi, dar nu in plen.

"Mai mult, cand Victor Bostinaru a luat cuvantul si a incercat sa spuna ca nu ne intereseaza conflictul dintre Brok si Basescu - pentru ca era o confuzie generala, pe noi ne intereseaza ce a declarat Brok, ca e impotriva romanilor si asa mai departe - Schulz a zis ca ce a declarat Brok si ce a declarat Victor Ponta sunt doua lucruri pe care le va discuta cu cei doi, nu in plenul Parlamentului European", a spus Ivan.

El a precizat ca a fost convins, cand l-a auzit pe Schulz, ca ar fi declarat ceva Traian Basescu impotriva lui Brok si ca e un conflict intre Brok si Basescu, desi "nu avea logica" acest lucru, intrucat presedintele nu a facut declaratii referitoare la Brok.

"E inregistrarea pe site, se vede foarte clar ca zice de doua ori la inceput de presedintele tarii, iar dupa aceea, cand intervine Bostinaru, spune ca nu e locul aici in plen sa discutam ce a zis unul si ce a zis altul, ca va discuta el cu cei doi. Deci nimic, cu alte cuvinte. A facut referire la Victor Ponta, dar in niciun caz ca un atac sau cu agresivitate, ci dimpotriva, ca va discuta si cu el si cu Brok si vor lamuri ce a zis unul, ce a zis unul, insa nu in plenul Parlamentului", a spus Ivan.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, in deschiderea sesiunii PE, ca declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile si ca va avea o discutie cu seful Guvernului de la Bucuresti pe acest subiect.

Initial, Martin Schulz a vorbit despre declaratiile "presedintelui" la adresa lui Elmar Brok, ulterior precizand ca se refera la premierul Ponta si ca va clarifica respectivele afirmatii. "Am auzit ca domnul Brok a fost atacat intr-un discurs de premierul roman. Media a informat ca s-a facut o paralela intre ceea ce a spus domnul Brok despre imigratie si declaratii ale nazistilor. Este o chestiune pe care o voi clarifica cu domnul Ponta, dar trebuie sa subliniez ca aceste comparatii cu nazistii sunt total inacceptabile. In plus, domnul Brok este in mod clar un om de o mare integritate", a declarat liderul socialist.

"Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene", a mai spus Schulz.
Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a incercat sa aiba o interventie in acest sens, dar a fost intrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus ca a citit despre acest subiect si ca va avea o discutie atat cu premierul Victor Ponta, cat si cu europarlamentarul PPE Elmar Brok.

"Domnule Bostinaru, nu vom avea aici o dezbatere despre ceea ce domnul Brok si domnul Ponta au spus sau n-au spus. Stiu asta din scrisori si din media. Voi cerceta ceea ce s-a spus. Daca cineva a comparat pe altcineva cu nazistii, voi condamna acest lucru", a precizat Schulz.

Si europarlamentarul Cristian Preda a scris, luni, pe contul sau de Twitter, ca presedintele PE, Martin Schulz, a declarat ca este inacceptabil ca premierul Victor Ponta l-a tratat pe Elmar Brok drept nazist. Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.

"Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente", a spus Brok, citat de ziarul Bild.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, ca europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil si populist", care are o gandire "nazista, fascista", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

"Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populisti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori si in Romania si erau foarte bine mediatizati de presa basista, ca niste extraordinari europarlamentari. Dar, cu aceasta ocazie, am aflat ce gandesc despre romani: ca trebuie sa ne amprenteze, ca trebuie sa fim toti eventual tinuti in spatele unor garduri electrificate. stia sunt prietenii lui Macovei. Ce va mira? De fapt, si gandesc la fel. O gandire nazista. Si doamna Macovei are o gandire fascista, nazista. Si domnul Brok la fel. Cine se aseamana, se aduna", a spus Ponta.

Sursa foto: europarl.europa.eu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri