Presedintele Basescu acuza lipsa de reactie la nivel european fata de riscurile in privinta independentei si suveranitatii R. Moldova. El a precizat ca Romania nu va ramane impasibila politic daca din Transnistria sau din zona gagauza vor porni provocari care sa intoarca Moldova din drumul spre UE, noteaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a spus, la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca toti sustin suveranitatea Republicii Moldova, insa doar declarativ: "Toti sustinem declarativ suverantitatea Republicii Moldova, dar prea putini avem curaj sa vorbim despre ineficienta formatului 5+2, ca si despre incurajarile pe care le primesc gagauzii in sudul Republicii Moldova pentru a se autonomiza fata de Chisinau. Nu am vazut pozitii macar ale OSCE privind tratamentul scolilor romanesti din Transnistria".

"Vorbim toti de suveranitatea si independenta Republicii Moldova. Stim ca butoanele din Transnistria si din zona gagauza nu sunt la Chisinau si nu gasim inca mijloacele sa prevenim o intoarcere din drum a Republicii Moldova", a acuzat Traian Basescu, mentionand ca aceste precizari nu sunt in discursul sau pentru reuniunea cu diplomatii straini, dar ca nu poate sa nu fie sincer.

"Romania nu va putea ramane impasibila politic in cazul in care din Transnistria sau din zona gagauza vor porni provocari care sa aduca Republica Moldova in riscul de a-si intrerupe drumul european. Si vom face o oferta politica Republicii Moldova", a continuat Traian Basescu, aratand ca R. Moldova este o tara europeana, si nu una din Uniunea Euro-asiatica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri