Fostul director al Statiunii de cercetare pentru plante medicinale si aromatice Fundulea, Stelian Fuia, a declarat, dupa audierea la Comisia Calarasi, ca are cunostinta de faptul ca terenuri din Fundulea, mai valoroase din punct de vedere imobiliar, au fost retrocedate unor locuitori din Nana, scrie Mediafax.

Acesta a fost audiat de membrii comisiei si in calitatea de fost ministru al Agriculturii in perioada 2012 si fost director executiv al SC Procera. El a mentionat ca niciodata nu a fost director al institutului de la Fundulea, dar, "din cunostinte, fiind din zona", stie ca aceste suprafete s-au retrocedat altor localitati, nu celor din Fundulea, "pentru ca acei din Fundulea au primit inainte de aceasta retrocedare terenuri in alte localitati".

Potrivit afirmatiilor sale, terenurile de la Nana si de la Fundulea sunt "la fel de fertile, nu e diferenta de productie agricola, de potential, numai de valoare imobiliara". Acesta a mai spus ca nu au fost retrocedate terenuri de de la SCPMAF.

Fuia a afirmat ca in comisie s-a discutat despre situatia retrocedarilor din zona Fundulea, comisia fiind interesata de modul in care de la Institutul National de la Fundulea au fost retrocedate aproximativ 2.000 de hectare din domeniul public in perioada 2007-2008.

"Aceste terenuri au fost retrocedate in perioada 2007-2008, cand eu eram deja parlamentar, am venit in decembrie 2007 in Parlament. Nu am legatura cu aceste retrocedari pentru ca nu am lucrat pentru Institutul de la Fundulea. Nu am ce documente sa pun la dispozitie", a aratat el.

Acesta a aratat ca, probabil, si Nana a primit terenuri pe teritoriul localitatii Fundulea, ca si alte localitati.
Chestionat daca are informatii ca anumitor persoane din Nana le-ar fi fost retrocedate terenuri din Fundulea desi existau terenuri diponibile in localitatea de origine, Stelian Fuia a raspuns: "Nu am informatii, dar, daca o primarie ar avea teren disponibil si da negatie, ca nu are, intram intr-un abuz in serviciu, probabil intr-o fapta penala". Potrivit declaratiilor sale, membrii comisiei au fost interesati de mecanismele prin care astfel de terenuri se muta dintr-o localitate in alta, motivatia unor astfel de mutari de terenuri.

"In momentul 2007-2008 era o explozie a pietei imobiliare si de multe ori terenurile din alte localitati valorau mai mult la Fundulea decat in localitatea de origine", a adaugat el. Chestionat daca a fost sunat, in perioada in care s-a desfasurat tranzactia, de consilierul prezidential Adrian Radulescu, Ioana Basescu sau de Traian Basescu pentru a se interesa despre terenurile din zona, el a raspuns: "Nu am avut discutii pe aceasta tema cu nimeni despre terenul de la Nana pe care l-a cumparat Ioana Basescu".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri