Criza din Europa trimite inapoi acasa aproape 5.000 de elevi romani anual, din clasa zero pana la liceu, copii care trebuie reintegrati in sistemul educational autohton. Cei mai multi revin din Italia, Spania si Grecia, iar cei mai putini din statele nordice.

Ministerul Educatiei a primit in intervalul iulie-octombrie 2013 peste 4.800 de solicitari de echivalare a studiilor pentru elevii cetateni romani (de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII/XIII-a) care au revenit in tara ca sa-si continue studiile in anul scolar in curs, 2013-2014.

Cei mai multi au studii primare, in jur de 2.300, urmati de cei cu studii gimnaziale, 1.850 si cei la liceu, peste 700, se arata intr-un raspuns oficial al Ministerului Educatiei la o interpelare formulata de deputatul Aurelian Mihai, ales in circumscriptia electorala nr. 43 diaspora, colegiul uninominal nr. 1 Europa de Vest, independent din mai 2013.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri