CFR Calatori va suplimenta echipele de interventie, va asigura personalul necesar pentru deszapezire si pregateste locomotive Diesel de rezerva, dar si materialul rulant pentru circulatie in conditii de iarna, pentru a preintampina eventuale perturbari in circulatia trenurilor, scrie Mediafax.

CFR Calatori informeaza ca, in urma avertizarilor meteo de ninsoare si vant emise de Administratia Nationala de Meteorologie pentru urmatoarele 48 de ore, trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, la nivelul companiei fiind instituit Comandamentul de Iarna.

Pentru preintampinarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara, CFR Calatori a luat masuri pentru asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva si pregatirea materialului rulant pentru circulatie in conditii de iarna, pentru suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea personalului necesar pentru deszapezirea unitatilor proprii (revizii, depouri etc) si pregatirea suplimentara a garniturilor.

"Prioritatea CFR Calatori este ca transportul pasagerilor sa se desfasoare conform procedurilor privind siguranta circulatiei si multumeste tuturor pentru intelegere", se mai arata intr-un comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca exista posibilitatea aparitiei de modificari sau perturbari in circulatia trenurilor si roaga pasagerii ca, inainte de calatorie, sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare, pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca.

Capitala si zece judete din sudul tarii vor fi de vineri, ora 18.00, pana duminica la aceeasi ora, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben. Potrivit avertizarii cod portocaliu transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), incepand de vineri seara, ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30 - 40 de centimetri, iar vantul va sufla cu peste 70 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada.

In cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75 - 80 de kilometri pe ora, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.
Judetele Constanta, Tulcea, Galati, Vaslui, Bacau, Vrancea, Prahova, Dambovita, Teleorman, Olt, Arges, Covasna, Brasov, Sibiu, Hunedoara si Caras-Severin vor fi de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 18.00, sub avertizare cod galben.

In sudul si estul tarii va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. Vantul va avea la rafala 60 - 70 de kilometri pe ora in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura, zone in care si stratul de zapada va fi consistent.

Potrivit avertizarii, vor fi precipitatii mixte si se va depune polei local in Dobrogea, iar in prima parte a intervalului si in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 de litri pe metru patrat in 24 de ore. In restul teritoriului ninsorile vor fi in general slabe. Vremea va fi geroasa in cursul noptilor si al diminetilor, mai ales in estul si sud-estul tarii, a mai anuntat ANM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri