Guvernul va numi, in sedinta de miercuri, un alt prefect in judetul Buzau, a anuntat premierul Victor Ponta. Decizia vine dupa ce prefectul de Buzau Gabriel Balta a gestionat prost situatia determinata de viscol in judet.

"Vreau ca si in teritoriu toata lumea sa isi faca datoria si vreau mai multa competenta. Pe cei care nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor ii inlocuim. La Buzau inteleg ca lucrurile nu au mers bine si, la propunerea ministrului de Interne (post ocupat in prezent, ca interimar, de Gabriel Oprea - n.r.), maine o sa numim un alt prefect la Buzau, capabil sa faca fata la aceste incercari. E valabil pentru toti ceilalti reprezentanti ai Ministerului de Interne si ai Guvernului", a spus Ponta, prezent, marti seara, la Ministerul de Interne, relateaza Mediafax.
Vicepremierul Liviu Dragnea anuntase anterior ca nu sunt foarte multe sanse ca Gabriel Balta sa mai fie prefect, dar ca decizia va fi luata saptamana viitoare, dupa rezolvarea problemelor meteorologice, deoarece nu este normal ca schimbarea sa fie efectuata acum.
Astfel, ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, afirmase ca "nu sunt foarte multe sanse" ca Gabriel Balta sa mai fie pastrat in postul de prefect al judetului Buzau dupa ce problemele meteorologice vor fi depasite.
El a anuntat ca premierul Victor Ponta a fost de acord ca saptamana viitoare, dupa ce sunt rezolvate problemele meteorologice, sa fie luate masuri in cazul autoritatilor din judetul Buzau si s-a aratat din nou nemultumit de modul in care acestea au actionat la deszapezire.
"Eu apreciez ce s-a facut la Buzau pe cuprinsul intregului judet, dar faptul ca astazi inca mai erau cinci comune blocate si, cel mai rau, nu se stia exact situatia din fiecare comuna, care se putea afla foarte simplu, discutand amanuntit cu fiecare primar (...) Eu apar si protejez un coleg pana la o limita, pana la limita peste care, daca se trece, se pun in pericol toate actiunile si integritatea populatiei. Acesta este motivul pentru care l-am informat pe primul-ministru dupa ce m-am intors de la Buzau si a decis primul-ministru ca analiza si masurile, care nu vor intarzia sa fie luate, pentru Buzau sa fie luate saptamana viitoare, dupa ce incheiem aceste operatiuni", a spus Dragnea.
El a precizat ca la Buzau a fost trimis secretarul de stat din Ministerul Administratiei Iulian Matache, care va sprijini coordonarea si "va avea grija" ca tot ceea ce a fost stabilti ca mod de actiune sa se si intample.
"Prefectul a avut o activitate buna pana acum, dar daca in situatiile astea limita, cand este nevoie de o mana-forte, gandire limpede si decizii luate rapid, nu performeaza, nu stiu daca poate in continuare sa indeplineasca aceasta functie. Ca sa schimbi insa prefectul maine, in plin viscol, nu e in regula, dar, dupa parerea mea, nu mai sunt foarte multe sanse sa ramana", a adaugat Dragnea.
Marti, prezent la Buzau, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul in care autoritațile buzoiene au gestionat situația in localitațile izolate de zapada si, intrebat daca va lua masuri impotriva prefectului Gabriel Balta, a spus ca se gandește "la mai multe masuri", dar nu crede ca "este bine sa le ia acum".
El a aratat ca se aștepta ca autoritațile sa ia decizii mai ferme in ceea ce priveste situatia din judet, insa "s-au blocat la cinci comune izolate".
Vicepremierul a adaugat ca se gandește sa ia masuri, insa dupa ce va trece și urmatoarea perioada de viscol și ninsori, prognozata de meteorologi.
Intrebat daca va lua masuri impotriva prefectului de Buzau, Gabriel Balta, care nu a știut, marți, cate localitați buzoiene sunt izolate, Dragnea a afirmat ca se gandește la mai multe masuri pe care insa nu le va lua acum.
Vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Apararii, Mircea Dusa, au mers, marti, in comuna buzoiana Vadu Pasii, ei fiind insotiti de prefectul Gabriel Balta.
Intrebat de jurnaliști daca știe cate localitați mai sunt izolate in județul Buzau, prefectul a spus ca mai sunt cinci comune izolate, iar intrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Marius Sirbescu, declara, marti dimineata, ca 20 de drumuri județene sunt in continuare blocate, in timp ce pe DN 2 C Costești Padina, limita cu județul Ialomnița, este restricție de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzau-Braila sunt restricții pentru mașinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Ramnicu Sarat-Braila este in continuare inchis.
Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut autoritatilor judetene din Buzau sa nu mai fie "atat de emotive" si sa tina legatura permanent cu primarii, spunandu-le ca daca vor actiona in acelasi ritm vor fi luate "masuri serioase".
De asemenea, ministrul Mircea Dusa le-a solicitat primarilor din localitatile buzoiene izolate sa fie "seriosi" si "sa priveasca" responsabil aceasta situatie, afirmand ca nu e normal sa spuna, intrebati fiind, ca nu au nevoie de ajutorul Armatei in conditiile in care zapada ajunge la streasina caselor.
Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.
Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.
Potrivit avertizarii cod portocaliu, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 - 70 de kilometri pe ora. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vantul va avea la rafala peste 70 - 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri