Scolile si gradinitele din Capitala si 18 judete, respectiv Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea vor fi inchise, miercuri, din cauza avertizarilor meteo.

In urma avertizarilor primite de la ANM privind instituirea codului portocaliu si a codului galben pentru Bucuresti si alte 24 de judete, inspectoratele scolare au decis inchiderea integrala a tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, in Capitala si in alte 18 judete: Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale, scrie Mediafax.

MEN anuntase inchiderea scolilor si gradinitelor si in judetul Vaslui, ulterior hotarandu-se sa fie inchise doar unitatile din mediul rural din acest judet, ca si in Iasi.

In judetele Brasov, Covasna, Gorj si Mehedinti unitatile de invatamant vor fi deschise pentru elevi si profesori, chiar daca acestea se afla sub cod galben, deoarece conditiile create permit acest lucru.

In judetul Botosani, care, nu se afla sub niciun cod de avertizare meteorologica, vor fi doua scoli inchise din cauza faptului ca elevii vin din localitati aflate sub cod de avertizare.

Totodata, Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa contacteze secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora si precizeaza ca hotararea de intrerupere temporara a activitatii apartine exclusiv conducerilor institutiilor de invatamant superior, in baza autonomiei universitare.

Universitatea Bucuresti a decis sistarea tuturor activitatilor pentru zilele de miercuri si joi. La randul lor, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si Universitatea din Pitesti au decis sa suspende activitatie didactice pentru ziua de miercuri.

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri