Presedintele Traian Basescu a incheiat cu lacrimi in ochi, marti, discursul de la intalnirea cu absolventii INM, spunandu-le acestora: "Daca vreodata voi ajunge in instanta in care dumneavoastra lucrati, va rog sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege".

Presedintele i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe noii absolventi ai Institutului National al Magistraturii (INM). In finalul discursului, seful statului, vizibil emotionat, le-a transmis un mesaj acestora.

"Daca vreodata voi ajunge in instanta in care dumneavoastra lucrati, va rog sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege", le-a spus cu lacrimi in ochi Basescu absolventilor INM.

In ultimul timp politicul exercita asupra justitiei presiune formidabila!

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca in ultimul timp asupra justitiei a inceput sa se exercite o presiune formidabila din partea politicului si i-a sfatuit pe tinerii absolventi ai Institutului National de Magistratura sa nu accepte ca justitia sa fie pusa sub control politic.

"Priviti la ce se intampla in ultimul timp, asupra justitiei a inceput sa se exercite o presiune formidabila din partea politicului. Intai s-a incercat in zona de numiri in functii de condcuere, apoi s-a renuntat la aceasa strategie, pentru ca e prea vizibila, si se umbla la partea de legislatie", a declarat seful statului.

El a apreciat ca acesta este un lucru "rau" si le-a transmis tinerilor magistrati ca atunci cand vor intra pentru prima data intr-o sala de judecata, ca judecator, sau inainte de a incepe un dosar ca procuror, sa citeasca cel mai recent raport al Comisiei Europene despre functionarea justitiei.

"Sunt institutii care sunt laudate, sunt institutii asupra carora mai sunt semne de intrebare, in sistemul de justitie, dar, fara ezitare, atat raportul pe MCV cat si raportul aparut luni, al Comisiei Europene, cu privire la functionareea justitiei si lupta impotriva coruptiei din statele membre, veti constata ca, cel putin in momentul de fata, nu aveti un aliat in clasa politica, din pacate", a afirmat Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri