Mugur Isarescu se afla in continuare in topul increderii in personalitatile publice masurate de Barometrul „Adevarul despre Romania”, consolidandu-si pozitia la o distanta de peste 7 procente fata de urmatorul clasat cu 44,9% incredere multa si foarte multa (43% la masuratoarea din luna noiembrie 2013).

Premierul Victor Ponta isi pastreaza si la inceputul anului 2014 locul al doilea in clasamentul increderii, cu 37,4% dintre respondenti care declara incredere multa si foarte multa (38,9% in noiembrie 2013), potrivit sondajului ealizat de INSCOP Research, in perioada 16 - 21 ianuarie.

„Cu exceptia lui Mugur Isarescu care creste in clasamentul increderii, restul personalitatilor politice importante masurate in Barometrul INSCOP „ADEVARUL despre Romania” fie pierd puncte, fie stagneaza comparativ cu masuratoarea realizata in urma cu doua luni. Explicatiile sunt diverse, avand legatura atat cu o scadere traditionala a increderii in institutii publice si politicieni in perioada iernii, marcata de un cost mai mare al vietii, cat si cu elemente conjuncturale, particulare, legate de activitatea sau problemele de imagine ale anumitor oameni politici", spune Remus Stefureac, director INSCOP Research.

Pe locul al treilea se situeaza primarul general Sorin Oprescu, cu 34,6% dintre optiunile exprimate (34,3% in noiembrie 2013), urmat foarte aproape de un alt primar, Klaus Iohannis, care aduna 33,9% dintre optiunile de incredere multa si foarte multa exprimate de respondenti (33,8% in noiembrie 2013).

Liderul PNL, Crin Antonescu ramane pe pozitia a cincea in clasamentul increderii, cu 29,7% incredere multa si foarte multa (30% in noiembrie 2013). Aproape de Crin Antonescu se afla si fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu caruia ii acorda increderea 27,9% dintre respondeti (28,1% in noiembrie 2013).

Pe locul al saptelea se situeaza fostul lider PSD Mircea Geoana cu 24,1% dintre optiuni (24,8% in noiembrie 2013).

Dintre personalitatile masurate, primul reprezentant al opozitiei in clasamentul increderii este Mihai Razvan Ungureanu in care isi exprima increderea 23,7% dintre romani (24,2% in noiembrie 2013).

Liderul Fortei Civice este urmat de presedintele Traian Basescu cu 22,1% dintre optiunile exprimate (23,3% in noiembrie 2013).

Seful statului este urmat in clasamentul increderii de George Maior (21,5%) si Teodor Melescanu (20,2%) masurati in premiera in barometrul INSCOP „ADEVARUL despre Romania”. In cazul directorului SRI, George Maior se observa faptul ca nivelul sau de incredere este inregistrat in conditiile unui deficit de notorietate (20,9% declara ca nu il cunosc), mult mai mare decat in cazul altor personalitati masurate, explicabil in contextul discretiei in aparitiile publice pe care o presupune functia (detinuta de peste 7 ani). Teodor Melescanu in schimb, desi este titular al functiei de director SIE, beneficiaza de un nivel de notorietate mai mare (doar 5,7% declara ca nu il cunosc) ca urmare a prezentei publice anterioare mult mai intense si relativ recente.

Clasamentul increderii este completat de Theodor Stolojan (18,7%), Ion Iliescu (18,4%), Liviu Dragnea (18,3%), Corneliu Vadim Tudor (16,5%), Catalin Predoiu (16,3%), Emil Boc (15,5%), Elena Udrea (14%), Vasile Blaga (13,6%), Dan Voiculescu (10,6%), Dan Diaconescu (9,8%), Kelemen Hunor (8,3%) si Laszlo Tokes (5,9%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri